De unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor
Articol de , 9 noiembrie 2014, 14:56
V-aţi întrebat vreodată de unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor pe care locuiesc unii dintre voi?
Strada Lucifer, Fetiţelor sau Entuziasmului şi Aleea Cuminţenia Pământului chiar există, iar localnicii probabil că se amuză când în anumite circumstanţe sunt nevoiţi să îşi dezvăluie adresele din buletin.
Unele nume de străzi considerate ciudate astăzi provin din secolul 19 şi sunt cele originale, iar schimbarea lor ar presupune ca localnicii să îşi schimbe adresele din buletine.
Pentru a nu-i supune pe oameni la cheltuieli nejustificate, aceste nume au fost păstrate de-a lungul anilor.
În Bucureşti există 4.967 de străzi, multe dintre ele cu nume ciudate, unele chiar absurde.
În mare parte, privilegiul de a numi străzi noi în Statele Unite revine dezvoltatorilor imobiliari.
Numele ales este prezentat autorităţilor locale pentru a fi analizat, iar departamentele relevante care ofera servicii publice, cum sunt poliţia, pompierii şi poşta, au posibilitarea de a vota şi a respinge numele în cazul în care îl considera ambiguu.
Principala grijă a autorităţilor unui oraş american este să se asigure că numele unei străzi este unic, inteligibil şi uşor de identificat în situaţiile în care ar apărea urgenţe.
În timp ce dezvoltatorii imobiliari sunt liberi să aleagă orice nume doresc pentru străzile noi, cum ar fi cel al propriului copil, acestea nu sunt mereu aprobate pentru că oraşele sunt clădite pe anumite criterii.
Există reguli stricte în zonele în care străzile sunt clasificate conform unei tematici.
De exemplu, în statul Philadelphia veţi vedea în mare parte străzi numite după copaci, iar în Washington D.C. străzi care poartă numele celor 50 de state americane.
De altfel, numele copacilor şi cifrele sunt folosite cel mai des pentru a marca străzi pe teritoriul american, iar cel mai popular termen inclus în numele acestora este “Second” sau “2nd”; formula “First Street” este de obicei înlocuită cu “Main Street” sau cu ceva similiar.
Sursa: apropo.ro