Dacă e miercuri e distracţie în Bucureşti iar de la noi afli unde merită să mergi diseară!
Articol de Stefania Grigore, 12 noiembrie 2014, 12:00 / actualizat: 12 noiembrie 2014, 16:36
Un frumos mozaic muzical iti propune Orchestra de Cameră Radio sub bagheta lui Cristian Brâncuşi, membru fondator al ansamblului şi dirijor principal al acestuia. Din 1990, artistul a prezentat alături de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţie contemporană.
Concertul, de la ora 19.oo, va fi un prilej de a-l aprecia pe tânărul violoncelist Mircea Marian, care a obţinut mai multe premii la concursuri naţionale de profil, a susţinut concerte şi recitaluri la Bucureşti şi în ţară şi a fost aplaudat alături de Orchestra Academiei de Muzică din Graz (Austria).
Expozitia de pictura ”DOUA VIZIUNI” aduce laolalta doua generatii de pictori. Minu si Cozmin MOVILA expun la U Art Gallery, in prioada 12 – 30 noiembrie.
Vernisajul are loc la ora 18.00 – Expozitia face parte dintr-un proiect desfasurat pe 4 ani, in urma carora au rezultat 4 expozitii, cate una in fiecare an. Aceste expozitii au adus in atentia publicului doua generatii, doua viziuni diferite, doua lectii de pictura diferite, acelasi nume, tatal si fiul.
Coldplay Tribute de la ora 19.oo, doar la Berăria H!Iti vine sa crezi ca vei asculta piesele uneia dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu?! „Speed of Sound”, „Clocks” sau „Viva la Vida”. Coldplay inseamna multe Premii Grammy, inseamna rock alternativ și piano-rock.
Jazz la Teatrul Act din Bucureşti în Stagiunea organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio. De la ora 19.oo, trioul permanent al stagiunii (George Natsis – pian, Vlad Popescu – baterie şi Adrian Mircea Flautistu – contrabas) îl are ca invitat pe trompetistul Sebastian Burneci într-o seară dedicată unuia dintre cei mai mari contribuitori ai jazz- ului modern, Dizzy Gillespie.
Alexandrina se întoarce în Control acompaniată de Muse Quartet, Alexei Turcan și Petre Ionuțescu, cu o versiune specială a „Florilor de Spin”.Albumul a fost lansat in 5 aprilie 2014.Evenimentul a fost marcat prin susținerea unui concert de marcă la Sala Radio, iar artista a descris discul astfel: „Flori de Spin e o bună bucată din viața mea. Flori de spin e feminin și de ascultat în căști. Noaptea, în singurătate”. Iti propun sa-l asculti de la ora 20.o0.
Celebrul baterist român Liviu Pop, stabilit în Statele Unite, va concerta în Underworld! Pe ritmuri de house, techno, trance și multe altele, muzicianul va oferi celor prezenți un recital de percuție cum numai s-a mai văzut! Ai un super concert de la ora 21.oo!
Legendara formație din Sacramento (California) revine la București – în True CLub, pentru un concert special, din cadrul Turneului Mondial de promovare al celui mai recent album „You asked for it…live!”. Pregăteste-te pentru un regal de blues, condimentat magistral cu elemente de Swing, Boogie, Rock & ROll și Funk, pus admirabil în scenă, de la ora 21.oo, de una dintre cele mai îndrăgite și spectaculoase formații din SUA – Rick Estrin & The Nightcats. Fondată în 1976, de către Rick Estrin și redutabilul chitarist „Little” Charlie Barty, sub titulatura inițială de Little Charlie & The Nightcats, actuala formație a devenit Rick Estrin & The Nightcats în anul 2008, când Charlie Baty a decis să se retragă din activitate din motive personale.
Dan Puric revine în lumina reflectoarelor, la Arena Pub-ora 18.oo, cu aceeaşi forţă şi aceeaşi subtilitate binecunoscută. Dan Puric spune, prin pantomimă, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului. „Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca odată plecat în lume să-i tămăduiască şi pe alţii.” Dan Puric
Astăzi îți propun spectacolul de la TNB, Hoţi, cea mai recentă montare a lui Radu Afrim în București. Vei avea parte de câteva surpize plăcute în ceea ce privește distribuția. Dacă pe Marius Manole și Ana Ciontea i-ai mai văzut în spectacolele sale, pe Mihai Călin și mai ales pe Claudiu Bleonţ nu i-ai mai întânit în astfel de personaje, cu o forță aparte. O vei cunoaște pe marea actriță a teatrului brăilean, Liliana Ghiţă, îl vei revedea pe Cornel Scripcaru, actor al Teatrului Bulandra, pentru prima dată pe scena TNB-ului, și te vei bucura de prezența Medeei Marinescu și a Dianei Dumbravă, alături de tinerii lor colegi Conrad Mericoffer, Aida Avieriţei și Diana Roman. Și nu ți-am spus tot, restul îl descoperi diseară, la Sala Studio, de la ora 19:00.
Programul serii la Festivalul Filmului Evreiesc:
– de la ora 17, scurt-metrajele „Routine” dramă realizată de Yuval Shafferman, „Audition” de şi cu Eti Tsicko, „Crickets” de Matan Guggenheim;
– de la ora 18, scurt-metrajul biografic „Raquel – A Marked Woman” în prezenţa regizoarei Gabriela Bohm care va răspunde întrebărilor publicului;
– de la ora 19.15′, drama „Epilogue” de Amir Manor;
– de la ora 21, „Aftermath”, producţie poloneză de Wladyslaw Pasikowski.
La Muzeul Ţăranului Român deseară rulează în cadrul „Săptămânii Filmului Maghiar”:
– de la ora 18, documentarul „Sara 80” de Mihu Sándor;
– de la ora 19, un grupaj de 5 scurt-metraje („A treia zi”, „Brigada”, „Autostopul”, „Dacia lui Sf. Petru” şi „Zile fără carne”);
– de la ora 20, „Couch Surf”, comedie interzisă publicului sub 16 ani regizată de Dyga Zsombor.
Orchestra de Cameră Radio, susţine de la ora 19, la Sala Radio, concertul dirijată de Cristian Brâncuşi având în program: Suită din baletul Micile nimicuri de Mozart, Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră de Ceaikovski – solist Mircea Marian; Recviem în do minor de Cherubini. Participă Corul Academic Radio.
„Serile de chitară” se mută astă-seară la Muzeul „George Enescu” unde, de la ora 18, Costin Soare vă propune un recital inedit pe două instrumente: sonorităţile chitarei realizate în Granada de lutierul René Baarslag vor evoca lumea muzicală spaniolă a secolului al XVI-lea, mai exact fantasias, differencias şi canciónes din colecţia „Música del Delphin” a lui Luys de Narváez, alături de două lucrări de Alonso Mudarra; chitara realizată de lutierul Alexandru Marian ne va purta în secolul XXI prin lucrările a trei compozitori români.
Fagotistul Adrian Jojatu susţine un recital, de la ora 19, la sala mică a Ateneului Român.
De la aceeaşi oră, la Teatrul Act trioul permanent al stagiunii de jazz (George Natsis – pian, Vlad Popescu – baterie şi Adrian Mircea Flautistu – contrabas) are ca invitat pe trompetistul Sebastian Burneci într-o seară dedicată unuia dintre cei mai mari contribuitori ai jazz-ului modern, Dizzy Gillespie.