Ascultă Radio București FM Live

Astăzi avem parte de multă distracţie în Bucureşti. Vezi unde îţi petreci timpul liber

Astăzi avem parte de multă distracţie în Bucureşti. Vezi unde îţi petreci timpul liber

Articol de Stefania Grigore, 13 noiembrie 2014, 09:36 / actualizat: 13 noiembrie 2014, 15:56

Fara doar si poate, astazi ai de facut alegeri grele in materie de evenimente. As indrazni sa spun ca Sala Palatului este la concurenta cu Polivalenta. Un regal muzical de la ora 19.oo, la Sala Polivalenta, The Best Pop Music In The World, un proiect în premieră în România, ce reuneste nume mari din industria muzicală internațională. Paul Young, Lou Bega, Boney M., Johnny Logan și Gazebo. Fiecare artist, însoțit de band-ul său, va avea un recital de 30 de minute live. Pregateste-te pentru un show de 3 ore care-ti aduce Mambo number five, „Everytime You Go Away”, I like Chopin, Hold me now sau un Daddy Cool tanar si mereu la moda.

Am asteptat-o la Bucuresti pe 28 octombrie, dar n-a aterizat.
O fi fost de vina misiunea în spațiu pe care Sarah Brightman o pregătește pentru 2015. Da, este aici, iar de la ora 20.oo, urca pe scena Salii Palatului. Show-ul face parte din turneul mondial “Dreamchaser”, început în 2013 care însumează peste 100 de concerte pe 5 continente. Albumul “Dreamchaser” este inspirat, si nu glumeam, de antrenamentele pentru misiunea în spațiu pe care Sarah o pregătește pentru 2015, devenind prima artistă care va înregistra un cântec în spațiu.

Dupa un deceniu de activitate s-au despartit si au plecat pe trei cai, iar anul acesta, amintirile i-au chinuit si tot spre sud est le-a fost menirea. De la ora 19:00, Sun Plaza dă startul sezonului dorințelor împlinite, cu un spectacol de lumini și lasere, sustinut fara cusur de 3 Sud Est.

Un nou spectacol ce îl omagiază pe Jean-Philippe Rameau va răsuna pentru a doua oară în cadrul Festivalului de Muzica Veche. Clavecinul, “instrumentul nobililor”, va fi prezent într-un program inedit, de la ora 19:00, la Biserica Anglicană. Regalul va fi sustinut de Raluca Enea.
Repertoriul spectacolului cuprinde, în principal, selecţiuni din colecţia „Pièces de Clavecin en Concerts” (1724) şi din opera „Les Indes Galantes” (1735-1736), „Pièces de clavessin avec une methode pour la mechanique des doigts” (1724)
şi “Nouvelles Suites de Pièces de clavecin avec des remarques sur les différents genres de musique” (1728).

Ozana Barabancea revine pe scena Restaurantului Elisabeta, de la ora 20.oo, pentru a- oferi o seară specială de “jazz aromat” într-un ambient cald și liniștit, într-o atmosferă “belle epoque”!
Jazzul este unul dintre cele mai îndrăgite stiluri muzicale fiind supranumit și limbajul universal al dragostei. Deși inițial a fost cântăreața de operă, Ozana Barabancea este cunoscută și pentru show-urile de jazz susținute și energia cu care încânta oamenii din jurul său de fiecare dată. Ozana a fost laureată la Festivalul de Jazz „Napocensis” în anul 1997 și își menține iubirea pentru jazz până în prezent!

Nici iubitorii de muzica rock sau metal n-au fost uitati. Concert THE CITISENS, în Grill Pub, de la 20.30.
Asirienii de la MELECHESH revin în România pentru un concert de excepție alături de hoarda barbară de la GOD, in Control Club! Formată în 1993 ca un proiect solo de către Ashmedi, MELECHESH s-a evidențiat în piața metal cu un sound aparte cu influențe orientale, dând naștere unui stil aparte denumit Asirian metal sau Oriental black metal.Numele trupei vine de la expresia melech care înseamnă rege și esh care înseamnă foc în aramaică și ebraică. Cu 5 albume la activ, Melechesh revin la București cu un setlist plin de piesele care i-au făcut celebri. GOD nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre trupele românești de metal cu tradiție.

David’s Pack, alias trupa „The Essentials” vor recrea la Serendipity, de la ora 20.30, spiritul unuia dintre cele mai extraordinare fenomene din showbiz -ul Las Vegas-ului anilor ’60, atunci când muzica, viaţa, inteligenţa şi bucuria se reuneau sub numele de RatPack.David’s Pack este compusă din David Lapadat (voce), Andrei Paraschiv (percuţie), Andy Marcelin (keyboards).Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

La Hard Rock Cafe, ai parte, de la ora 21.30, de un concert special cu Alina Manole, considerată una dintre cele mai frumoase voci feminine din muzica tânără și singurul artist a cărui muzică a deschis calea unui gen muzical nou în România. Piesele Alinei Manole vorbesc despre practica iubirii, despre amante și divorțuri, temele sunt incomode, dar accesibile oamenilor cu simțul umorului și inteligenți.

Prima ediție a festivalului de film UrbanEye, debuteaza la ora 18.oo, la Cinema Elvira Popescu. Este singurul festival din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului – documentar, artistic, scurt metraj sau animație. Ediţia de anul acesta aduce pentru cinefili şi pasionaţi de mediul în care trăiesc, patru zile de proiecţii de film însoţite de ateliere, dezbateri şi evenimente pentru copii. In deschiderea festivalului, ai ocazia sa ii intalnesti pe Jord den Hollander- directorul Festivalului de Film de Arhitectură din Rotterdam, pe Sofia Mourato, directoarea Festivalului de Film de Arhitectură de la Lisabona şi pe Anja Schlamann, cea care va coordona workshopul de fotografie din cadrul festivalului.

Se spune despre Ţăndărică că este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Probabil că aşa şi este. Aşa se explică implicarea echipei în iniţiative care au rolul de a promova şi de a creşte calitatea teatrului românesc vizual şi de animaţie cum ar fi Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie. Ediţia de anul acesta aliniază peste 50 de evenimente, trupe din 6 ţări invitate (Belgia, Franţa, Italia, Grecia, Croaţia, Findanda) şi 11 teatre şi proiecte independente româneşti. Nu rata deschiderea de la ora 18.oo!

Te-ai găndit vreodată că, atunci când te uiți la un personaj feminin pe o scenă românească ceea ce vezi este, în 95% din cazuri, un punct de vedere masculin, că poveştile femeilor sunt spuse de bărbaţi?
Programul la care te invit își propune să afle ce au de spus femeile despre ele însele pe scenă.
Aflată la prima sa ediţie, Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti – „Viitorul este feminin” aduce laolaltă, timp de 4 zile, spectacole de teatru din Marea Britanie, Polonia şi SUA, filme și dezbateri pe teme feminine, găzduite în noile spaţii de la Hanul Gabroveni.
Prima reprezentație din această seară este producția britanică ”Maiorul Tom”, de la ora 19:00.

Festivalul Filmului Evreiesc se încheie astăzi cu următoarele proiecţii:
– de la ora 17:00, 6 scurt-metraje produse în Israel („Pinhas”, „Remember At’lle”, „The Rat’s Dilemma”, „So we said Goodbye”, „Bait”, „Tasnim”);
– de la ora 19:00, „Attash / Thirst”, dramă realizată de Tawfik Abu Wael distinsă cu premiul criticii FIPRESCI la Cannes în 2004;
– de la ora 21:00, „Anderswo / Anywhere Else”, comedie tragică germană regizată de Ester Amrami şi premiată anul acesta la Berlin.

Săptămâna Filmului Maghiar continuă la Muzeul Ţăranului Român, azi având loc trei proiecţii:
– de la ora 17:00, documentarul ştiinţific „Pescuitul pe lacul Balaton” de Borsody István;
– de la ora 18:00, „Fâneţe montane”, documentar de Juhász Ágota şi Demeter László care vor răspunde întrebărilor publicului după vizionare;
– de la ora 20:00, comedia „Free Entry” de Kerékgyártó Yvonne.

De azi, la sala Elvira Popescu, se reiau – la cererea publicului – şase filme din programul „Les Films de Cannes á Bucarest”. Deseară, de la ora 21:00 este proiectată drama „La Jaula de Oro / Colivia de aur” realizată de Diego Quemada-Díez şi distinsă anul trecut cu Premiul Un Certain Talent, având ca personaje patru adolescenţi emigranţi din Guatemala şi Mexic care îşi văd spulberate visele de dura realitate din Statele Unite ale Americii.

Orchestra Filarmonicii „George Enescu” susţine, tot de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Camil Marinescu şi având în program: „Șase bisuri și un preludiu” de Dumitru Capoianu, Concertul nr. 20, în re minor, pentru pian și orchestră de Mozart – solist Cristian Niculescu şi Simfonia nr. 1 de Enescu. În pauza concertului, de la ora 20:00, în foaierul sălii Mari a Ateneului are loc dezvelirea bustului compozitorului Dumitru Capoianu realizat de sculptoriţa Elena Surdu-Stănescu.

Fundaţia Creştină „Părintele Arsenie Boca” lansează de la ora 18:00 cartea „Poezia închisorilor” de Cristian Filip în sala Mircea Eliade a Bibliotecii Naţionale a României.La lansare sunt prezenţi Pr. Nicolae Bordaşiu, poetul fost deţinut politic Demostene Andronescu, actriţa Maria Ploae şi filosoful Sorin Lavric.

La sala ArCuB, de la ora 19:00 are loc a II-a ediţie de toamnă a Trialogurilor, moderată de jurnalistul Cezar Paul Bădescu, ce vă prilejuieşte o întâlnire cu scriitoarea Ana Blandiana şi muzica violoncelistului Adrian Naidin.
De la aceeaşi oră 19:00, la anexa din Calea Moşilor a Muzeului Naţional de Artă Contemporană începe prezentarea de artist: Ciprian Mureşan.

Facebook Teatrul Masca
Timp Liber joi, 16 ianuarie 2025, 09:43

”Jurnal de România”, premieră la Teatrul Masca

”Jurnal de România”, scenariu și regia: Carmen Lidia Vidu, este premiera începutului de an  la Teatrul Masca, care va avea locpe 17 și 18...

”Jurnal de România”, premieră la Teatrul Masca
Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 19:57

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București

Biblioteca Metropolitană din București, filiala Dimitrie Cantemir, va fi prima bibliotecă din România care va lansa un colț dedicat literaturii...

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 16:12

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie are o profundă însemnătate pentru cultura românească, fiind desemnată Ziua Culturii Naționale începând cu anul 2010....

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 13:12

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate

Miercuri, 15 ianuarie 2025, începând cu ora 17:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București marchează Ziua Culturii Naționale prin...

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 12:58

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO

Pentru instituțiile culturale, factorii decidenti și cei care crează proiecte culturale, se impune o evidență a tipului și cantității de...

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 11:12

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO

Am avut carte, acum avem cărți digitale și audiobook-uri, avem muzee fizice, obiective de patrimoniu acum sunt și în virtual la un click...

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 10:36

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”

Programul turneului cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în peste 15 orașe din România: București, Oradea,...

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 07:26

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!

Pe 15 ianuarie, București FM te invită să sărbătorești Ziua Culturii Naționale într-un mod diferit – printr-o discuție despre arta și...

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!