Vrei să te distrezi? Cauţi relaxarea? Îţi spunem unde poţi ieşi astăzi în Bucureşti!

muzicaFilm, teatru, muzică rock, jazz ori gipsy…oferta evenimentelor este cât se poate de variată, iar alegerea îţi aparţine. Mahala Rai Band este formaţia care a trecut de la nunţi în România pe scena Operei din Paris, iar piesele lor au fost remixate de Nouvelle Vague, Balkan Beat Box şi Shantel. De la ora 19.oo, în Berăria H, ai concert live susţinut de una dintre cele mai mari voci ale României, Monica Anghel şi Mahala Rai Band.

Momentul din Bohemia Tea House, are tot un aer gipsy, Gypsy Jazz sau Jazz Manouche – stilul muzical apărut în Franța anilor 30, avându-l drept simbol central pe Django Reinhardt. Sonoritatea stilului manouche este definită de swing-ul ritmat al chitărilor acustice, la care se pot alătura alte instrumente muzicale specifice. De la ora 20.oo, te invit într-o călătorie muzicală cu dichis în Franța anilor 30 alături de: Taissia – voce, Andrei Gingirof – chitară, Sebastian Grosu – contrabass.

Unde ar putea aniversa cei de la Spitalul de Urgenţă anii primului buletin, adică 14? Cu siguranţă într-un loc a cărui denumire să includă şi cuvântul magic: bere. L-au găsit – la RePublic Bierhalle, în Centrul vechi. Acolo distracţia şi prietenii se măsoară în muuuulţi litri de bere! Numără orele care au mai rămas până la 21.oo când ridici halba în cinstea hameiului exclamând sănătos: Traiască berea! E unul dintre acele momente în care îţi face plăcere să ajungi la Spitalul de Urgenţă.

Toamna se anunță încărcată de concerte pentru fanii rock-ului. Madball, sau mai bine spus The New York Hardcore Kings, așa cum sunt supranumiți cei patru membri, este una dintre cele mai experimentate trupe americane ale genului. Născută spre finalul anilor 80, Madball a avut la bază o formulă închegată, majoritatea membrilor turpei activând deja pe scena hardcore sub numele de Agnostic Front. Noua identitate a trupei a început să prindă însă contur odată cu debutul solistului Freddy Cricien, fratele vitreg lui Roger Miret, unul dintre fondatorii band-ului. Vârsta fragedă a lui Feddy, care avea doar 12 ani la momentul respectiv, nu a fost niciun impediment în evoluția muzicală a trupei care, treptat, avea să devină unul dintre cele mai apreciate nume de pe scena new yorkeză de hardcore.Madball concertează în Club Fabrica de la ora 20.oo.

Pentru prima oară pe scena din Music Club: Daniel Lazăr Band! O stare, o trăire ce nu se limitează la artistul de pe scenă, ci se răspândește tuturor celor prezenți la concertul care începe la ora 22.oo. Pe scenă va fi o desfăşurare impresionantă de energii, dar şi tehnologii. Daniel Lazăr Band are un istoric relativ scurt, dar care cuprinde multe concerte susţinute live, în condiţii şi locaţii variate şi pentru public de toate facturile.

filmIeri a început Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie, iar astăzi te anunţ că începe KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Copii, aflat la cea de-a şasea ediţie. Şase zile de filme, animaţii 3D, o competiție cu cele mai noi producții internaționale își așteaptă publicul la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie. Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Printre aceștia se numără, anul acesta, şi actriţa Maia Morgenstern.

Toţi copiii iubitori de film, cu vârste între 8 și 14 ani sunt invitați să trimită o scurtă recenzie a unui film, (între 100 și 250 cuvinte) la adresa contact@kinodiseea.ro până la 31 octombrie. Câștigătorii vor avea parte de o experiență unică, de şansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaște profesioniști din lumea filmului și de a se bucura de numeroase surprize. Filmele de animaţie nu sunt numai pentru copii, asta e clar. Atmosfera dintr-o sală de cinema plină de copii nu se compară cu nimic. În cazul în care nu aţi încercat până acum, vă recomandăm să faceţi acest experiment. De aceea, v-am pregatit o lista cu filme de neratat în cadrul acestui festival. Cea mai nouă producţie a scenaristului/regizorului Veit Helmer, Fiddlesticks, o aventură colorată pentru copii, a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Cannes şi va fi proiectat, în premieră, în România. Regizorul, care a crescut cu filme pentru copii precum aventurile lui Pippi Longstocking, îl numeşte “o aventură clasică pentru copii mici şi mari, cu vârste între 4 şi 144 de ani”, care îi indeamnă să pună la îndoială orice formă de autoritate, căci parinţii nu au întotdeauna dreptate. Regizata de Esben Toft Jacobsen şi inspirată de mitologia scandinavă şi folclorul şi basmele nordice, animaţia Beyond Beyond/ Tărâmul Regelui Înaripat va cuceri şi induioţa întreaga familie (noi l-am vazut în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest). Povestea iepuraşului Johan, plecat în căutarea mamei rapite de puternicul Rege Înaripat, şi a cărui blăniţă pufoasă este reprodusă fidel prin animaţie 3D, ne învaţă despre puterea copiilor de a-şi dori imposibilul. De la producătorii filmului francez de Zarafa, cel mai iubit film la cea de-a patra ediţie KINOdiseea, ajunge în premieră în România Loulou, L’Incroyable Secret, câştigător al Premiului Cesar pentru cel mai bun film de animaţie în 2014. Ajutată de o grafică delicioasă şi un umor cu care rezonează cu uşurinţă şi adulţii, animaţia urmăreşte aventurile şi pericolele înfruntate de micuţul lup Loulou şi prietenul său iepurele Tom. Regizată de Mathias Malzieu şi Stéphane Berla, şi produsă de Luc Besson, fermecatoarea animaţie fraceză Jack and the Cuckoo-Clock Heart ignoră orice limită de vârstă a publicului ţintă. Deşi realizată prin tehnica CGI, animaţia-musical transmite căldură şi umanitate prin personajele atent şlefuite asemenea unor păpuşi de porţelan şi cucereşte prin atmosfera de basm combinată cu elemente gotice şi victoriene care amintesc de stilul lui Tim Burton. Din secţiunea Competiţie face parte şi To see the sea, filmul de debut al tânărului regizor ceh Jiří Mádl. Acţiunea este filmată din perspectiva unui baiat, Tomas, care se visează următorul Miloš Forman. Titlul face referire la personajul copil Antoine Doinel al lui Francois Truffoit din ‘400 Blows’, care, la fel ca Tomas, îşi doreşte să vadă marea.

În seara aceasta ai ocazia să vezi o interpretare inedită a cunoscututlui roman al lui Eric Emmanuel Schmitt,” Oscar şi Tanti Roz”, la Teatrul Nottara. În spectacolul ”Rapsodie în roz”, nu te vei întâlni cu micul Oscar și bătrâna asistentă, povestea rămâne aceeași, dar personajele au alte vârste, le vei descoperi la Sala George Constantin, de la ora 19:30.
Scenariul şi regia sunt semnate de actorul Alexandru Repan, iar partenera sa de scenă este Andreea Măcelaru Șofron.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.