FOTO: Lucrările de reabilitare din zona Calea Victoriei au fost finalizate! Încep săpăturile utilitariștilor

In sfârșit, drumarii de la „Tehnologica „, societate aflată în insolventa, au reușit să finalizeze lucrările atât in Piața Charles de Gaulle, cât și pe Cale Victoriei.

In primul caz a fost scoase piatra cubică și asfaltul turnat peste aceasta cu cinci ani in urmă și s-a turnat un covor asfaltic nou, deși cel vechi era in perfectă stare.

Au fost reabilitate și trotuarele și sistemul de iluminat public.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a explicat că Piața Charles de Gaulle nu a fost reabilitată cu cinci ani in urmă, odată cu Bulevardul Aviatorilor, deoarece exista un proiect ce prevedea construirea unei parcări subterane de mare capacitate.

Proiectul a fost, însă, abandonat de către Municipalitate și s-a trecut la reabilitarea sistemului rutier și a trotuarelor, a afirmat Oprescu.

După aproximativ cinci luni, calvarul șoferilor care trec prin zonă s-a încheiat.

Acum, se circulă normal in sensul giratoriu, iar intrările pe Calea Dorobanților, pe Bd. Primăverii și pe Mareșal Prezan nu mai sunt obstrucționate de utilajele asfaltatorilor.

Numai că, nici nu s-au încheiat bine lucrările, că asfaltul proaspăt turnat a început, deja, să fie sfredelit de către utilitaristi. Am găsit deja șanțuri și gropi proaspete, atât pe trotuar, cât și pe carosabil.

Și pe Calea Victoriei lucrările s-au încheiat, in mare parte.

Mai poți vedea, însă, muncitori bănuind cu câte o lopată sau cu câte o mistrie in mâna, utilaje de-ale asfaltatorilor, ce-i drept de mici dimensiuni, zburând pe contrasens, și gramezi mai mari sau mai mici de nisip, pământ, borduri etc.

Desigur, urmează să fie plantați arborii de aliniament, in fapt, niște bețișoare inverzite, peste care trebuie să mai treacă vreo 30 de ani, până vor deveni copaci adevărați, care să dea umbră și oxigen.

Acum e rândul utilitaristilor să facă săpături,  sa transforme asfaltul proaspăt turnat intr-o colectie de petice,  care vor sări de la locul lor și vor da naștere viitoarelor gropi.

1

Calea Victoriei este un exemplu pe care Municipalitatea vrea să îl dea,  in materie de mari artere reabilitate.  Carosabilul a fost ingustat, pentru a se face loc pistelor pentru bicicliști și a oferi mai mult spațiu pietonilor.

2

Carosabilul mai îngust pare a fi un indemn pentru pietoni de a traversa strada neregulamentar.

3

Trotuarele,  abia placate cu granit,  trebuie să suporte deja intervențiile utilitaristilor.

4

De fapt,  asfaltatorii nu au terminat chiar integral ce aveau de făcut…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.