Vrei să te distrezi? Bucureşti FM îţi spune unde îţi poţi petrece seara de joi în Capitală!
Articol de Sabina Lapadatescu, 20 noiembrie 2014, 09:47
Cargo, Jukebox, Spitalul de Urgenţă, muzica Rihannei, jazz-ul cu iz de patefon – sunt oferte pe care nu le poţi refuza. Şi totuşi…trebuie să alegi din oferta evenimentelor.
Proiectul muzical What Is This Thing Called Love a aluat naștere din dorința interpretei Ruxandra Zamfir de a recrea atmosfera vibrantă și strălucitoare a erei jazz-ului din anii ’20. Alături de unul din cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, chitaristul Sorin Romanescu, ea își propune să readucă în atenția publicului câteva cântece emblematice ale acestei perioade – dintre care amintim Softly As In A Morning Sunrise, (Oscar Hammerstein II, 1928), I’m Through With Love (Fud Livingstone, 1931) sau Isn’t This A Lovely Day (Irving Berlin, 1935). O recuperare a unei lumi elegante de mult apuse, în care muzica și dansul reprezentau un binom indestructibil. O seară de jazz interbelic,de la ora 20:oo, la Bohemia Tea House, alături de Ruxandra Zamfir și Sorin Romanescu!
O seară de cover-uri în atmosfera caldă a ceainăriei Serendipity. Iulia şi Alex Burcă, soră şi frate, abordează un repertoriu variat de la piesele Ellei Fitzgerald până la cele ale Rihannei. Rezervările la acest eveniment încep de la ora 20:00.
Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.
Concert extraordinar cu legenda rockului românesc la Hard Rock Cafe. Cargo concertează de la ora 21:30. Trupa inființată la Timișoara în 1985 a revoluţionat rockul românesc printr-al său hard rock, încă de la primul album: Povestiri din gară. Succesul l-au cunoscut cu albumul din 1995 – Destin, iar gloria absolută în 1998, de Sânziene, când au lansat Ziua Vrăjitoarelor şi o broşură intitulată Jurnal de bord, cu textele tuturor cântecelor şi biografia oficială a trupei. La începuturile anilor 2000 se lansează Bagă-ți mințile în cap, iar în 2007 au lansat un album Best Of intitulat XXII ce conține 22 dintre piesele trupei.Cargo înseamnă Adi Barar – chitară, Adrian Igrisan (baciu)- voce, Tavi Pilan- tobe, Ionuţ Carja – clape şi Florin Barbu – bass.
Trupa Jukebox susține un concert în Centrul Vechi al Capitalei, de la ora 22:oo, în The Drunken Lords. Formată la începutul anului 1998, spre sfârșitul lui 2000, trupa „Atlantic Blue” devine „Jukebox”. Activitatea trupei devine intesnă din acest moment, plină de concerte, apariții în presă și la TV, dar în special multe multe concerte live, ca și în prezent. Ca istoric se poate vorbi de peste 12 ani de activitate muzicală, cuprinzând mai mult de 1200 de concerte susținute live, în cele mai variate condiții și locații.
Jukebox înseamnă: Alexandru Vasilache – voce, Cristina Caramarcu – voce, Adi Tetrade – tobe, Viorel Dodoc – chitară, Andrei Apostol – chitară, Alin Neagoe – bass, Alexandru Matei – clape, Sergiu Moldovan – clape şi Adi Dan – sunet.
De la ora 22:oo, Spitalul de Urgență lansează un nou album „Bua Bua”, la Berăria H. Influenţat de Ilf şi Petrov, Caragiale, Tudor Muşăţescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Dan Helciug a început să scrie. Din punct de vedere muzical, artistul susţine pe site-ul său că a încercat, chiar dacă practica satira, să fie cât mai legat de muzica pământului. În adolescenţă şi-a dorit foarte tare să conţină linia originală a trupelor Phoenix şi Sfinx. Oare a mai pastrat Dan Helciug ceva din ideea adolescenţei? Ascultă şi compară!
Concert High Expectation în Club Jazzbook, de la ora 20:30.
- Johnny Ionuț Bica – piano
- Michael Acker – bass
- Marcel Moldovan – drums
- Alexandru Arcuș – sax
- Elena Moroșanu (Helen) – voice
Spectacolul pe care ți-l propun pentru seara aceasta, ”joi.megaJo”, rămâne una dintre cele mai bune producții bucureștene, deși au trecut deja 8 ani de la premieră.
Este rodul unei colaborari directe între dramaturg și regizor, scriitoarea maghiară Katalin Thuróczy și inventivul Radu Afrim, recompensat, de altfel, pentru acest spectacol, cu Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, la Gala din 2007.
Textul este pus în valoare de trupa extraordinară de actori de la Teatrul Odeon, în frunte cu Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Constantin Cojocaru, Irina Mazanitis, Virginia Rogin. De asemenea, este una dintre puținele ocazii în care îi vezi pe scenă pe Tatiana Iekel și pe Virgil Andriescu.
La toate aceste argumente mai adaug și faptul ca spectacolul nu se joacă foarte des, așa încât ar trebui să profiţi de programarea lui, astăzi și mâine, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon.