Primăria Capitalei ia măsuri privind șantierele

In urma solicitării București Fm, Primăria Capitalei oferă lămuriri privind șantierele din București.

Astfel, reprezentanții Municipalității afirmă că Direcția de Utilități Publice le-a pus in vedere administratorilor de rețele tehnico-edilitare să ia toate măsurile in vederea finalizării lucrărilor, până la data de 15 noiembrie.

In cazul lucrărilor nefinalizate Primăria Capitalei a dispus luarea de măsuri pentru conservarea acestora, precum astuparea șanțurilor, refacerea pavajelor, evacuarea utilajelor, materialelor și a deșeurilor din zona de lucru, până la 25 noiembrie.

Reprezentanții Direcției de Utilități a Municipalității mai afirmă că vor continua lucrările de interes public major, dar se va actiona in regim de lucru prelungit, inclusiv sâmbăta și duminica, zonele de lucru vor fi imprejmuite cu panouri demontabile de doi metri înălțime și vor fi semnalizate corespunzător.

In plus, materialele se vor degaja imediat de la punctul de lucru, iar suprafețele afectate vor fi readuse la starea inițială cu piatră cubică, in primă fază, dacă condițiile meteo devin nefavorabile turnării de covoare asfaltice.

Dintre marile investiții de Infrastructură vor continua pasajele subterane de la Piața Presei și Piața Sudului, Strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu si reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon.

Vor continua și lucrările la reteaua de apă pe Bd. Iuliu Maniu, in zona Pasaj Lujerului, in zona Izvor – Cosbuc, pe strada Moeciu, pe Șoseaua Pipera și pe străzile Barlea, Surugiilor, Năsăud Aliorului, Răul Sadului, Niculitel si Arcului.

Lucrări la rețeaua de termoficare sunt programate doar pe Bd. Liviu Rebreanu. In schimb se va lucra la reteaua de distribuție a energiei electrice in zona Bd. Gheorghe Duca- Calea Grivitei, până la numărul 142, in zona străzii Rodul Pământului și in zona Pajura, str. Baiculesti, și bulevardele Poligrafiei și Marasti, precum si in Piața Dorobanților intersecție cu strada Muzeul Zambaccian.

Și reabilitarea retelei de distribuție a gazelor naturale va continua in zona Floreasca, pe Bd. Timișoara, de la numărul 86, până la strada Sergent Moise Constantin, pe Calea Grivitei, intre străzile Caraiman și Petru Maior, pe Splaiul Independenței, intre Grozavesti și Bd. Mihail Kogalniceanu, pe Șoseaua Oltenița, intre str. Ion Iriceanu și Piața Sudului, și pe str. Izvor.

In sfârșit, se vor continua lucrările la Magistrala 4 de Metrou, Parc Bazilescu – Straulesti, și la Magistrala 5 de Metrou, pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.