Restaurantele americane vor fi obligate să indice caloriile în meniuri
Articol de Stefania Grigore, 26 noiembrie 2014, 15:10 / actualizat: 26 noiembrie 2014, 16:23
Agenţia Americană a Produselor Alimentare şi Medicamentelor (FDA) şi-a finalizat reglementările care constrâng lanţurile de restaurante şi pizzerii să indice numărul caloriilor din mâncăruri în meniurile lor. Aceste măsuri noi ar trebui să aducă mari îmbunătăţiri în materie de sănătate publică, mai ales în lupta împotriva obezităţii, estimează autorităţile federale şi grupurile de protecţie a consumatorilor.
„Americanii absorb circa o treime de calorii mâncând în locuri publice şi doresc să aibă informaţii clare cu privire la produsele pe care le consumă”, a subliniat şefa FDA (Food and Drug Administration), dr. Margaret Hamburg, în timpul unei conferinţe de presă.
„Indicarea informaţiilor cu privire la numărul caloriilor în meniurile restaurantelor şi pe alimentele şi băuturile vândute prin reţelele de distribuţie reprezintă un pas important pentru sănătatea publică care îi va putea ajuta pe consumatori să facă alegeri avizate pentru ei şi familiile lor”, a mai precizat Margaret Hamburg.