Dacă e joi e distracţie în Bucureşti iar de la noi afli unde merită să mergi diseară!
Articol de Stefania Grigore, 4 decembrie 2014, 09:44 / actualizat: 4 decembrie 2014, 13:21
Si-au facut un obicei din a sustine anual concerte la Bucuresti. Si pentru ca au o relatie speciala cu publicul din Romania, de data asta, BZN vin nu doar cu un best of al carierei lor completat cu piese de Sărbători, ci și o megasupriză: vor canta un hit autohton în duet cu interpretul lui intrat în istorie. Cine sa fie, oare? Afla la ora 20.oo, cand BZN concerteaza la Sala Palatului, într-un spectacol de Sărbătoare.
––––––––-
Una dintre cele mai scumpe curtezane, Violetta a incantat publicul meloman de-a lungul timpului. „La Traviata” lui Verdi are la baza romanul lui Alexandre Dumas Fiul, Dama cu camelii. Noua premieră a operei „La traviata” din această stagiune îl are ca regizor pe Paul Curran, important artist internaţional, care a colaborat cu teatre reprezentative din Veneţia, Milano, Roma, Napoli, Londra, Chicago, New York, Sidney.
Montările sale spectaculoase îmbină adesea clasicul cu noile tendinţe în regia de operă, astfel încât spectacolul său de la Opera Naţională Bucureşti – o interpretare nouă a capodoperei verdiene „La traviata” – se anunţă a fi o viziune proaspătă. Paul Curran creează – în colaborare cu scenograful Gary McCann, o îmbinare între vechi şi nou, între clasic şi modern. Spectacolul de operă în limba italiană se joaca de la ora 19.00.
Distribuție:
Violetta Valéry – Aurelia Florian / Siphiwe McKenzie
Alfredo Germont – Ioan Hotea / Lucian Corchiș
Giorgio Germont – Ionuţ Pascu / Ștefan Ignat
Gastone, viconte de Letorières – Andrei Lazăr / Valentin Racoveanu
Flora Bervoix – Sidonia Nica / Sorana Negrea
Annina – Cristina Eremia
Baronul Douphol – Vasile Chişiu / Daniel Pop
Marchizul D’Obigny – Daniel Filipescu / Florin Simionca
Doctorul Grenvil – Iustinian Zetea / Paul Basacopol
Giuseppe, servitorul Violettei – Florian Ioniţă
Comisionarul – Alin Mânzat
Servitorul Florei – Adrian Ionescu
Regia și mișcarea scenică: Paul Curran
Dirijor: Alexander Prior
Scenografia: Gary McCann
Maestru de cor: Stelian Olariu
Lighting design: Paul Hakenmueller
––––––––-
DEKADENS lanseaza videoclipul piesei The Ocean, in Mojo Music Club, la ora 20.oo “The Ocean” este un memento mori, vorbeste despre sfarsit, e apasarea, constientizarea faptului ca totul are un final, implacabil, de neevitat. Versul-cheie este „In a one way trip” spun artistii. Piesa a fost masterizata in Vancouver de George Badea aka D.J Fobee, iar videoclipul, realizat si produs de Sergiu Prundurel. Filmarile au avut loc in Neptun-Olimp si Krapets (Bulgaria), pe o plaja pustie, langa un complex lasat in paragina.
DEKADENS este alcatuita din
Andreea Lupescu (voce)
Janin Pasniciuc (chitara)
Augustin Nicolae (bass)
Nina Neagu (tobe)
––––––––––
Trupa D-lema concerteaza in Shakespeare Pub joi, de la ora 22:00. Hituri celebre reunite intr-un show de exceptie 100% live. D-lema reuneste pe scena 5 oameni cu energie debordanta, intr-o formula neobisnuita, prin lipsa tobei clasice si clapele inlocuite cu vioara.
Adrian Nastac vioara, voce
Alexandru Iordanescu chitara, voce
Denisa Demian voce
Alexandru Sturzu percutie
Samy Purdel bass
––––––-
Modele de comportament în secolul al XVIII-lea reunite intr-o expoziţie ce cuprinde o sută cinzeci şi şapte de lucrări din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României. Majoritatea gravuri, lucrările sunt relevante pentru normele de conduită în spaţiul public şi domestic al secolului al XVIII-lea şi, într-o anumită măsură, pentru contextul educaţional actual. Vernisajul expozitiei, deschisă în corpul Ştirbei al Muzeului, are loc la ora 18.30, iar accesul la vernisaj se face exclusiv pe bază de invitaţie. Expozitia va fi deschisa pana in 19 aprilie 2015
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună
Tarif: întreg: 10 lei
––––––––-
De la ora 20:00 in Serendipity, ai o seară de tango, milonga, bolero şi bossanova în care Ioana Ernea (voce) şi Alexandru Nuca (chitara) te vor purta cu fiecare melodie pe tărâmurile îndepărtate ale Argentinei, Cubei, Braziliei, Mexicului şi nu numai!
Ioana Ernea a studiat canto la facultatea de Teatru şi acasă, cu Youtube-ul, dar studiile de actorie au format-o în aşa fel încât povestea fiecărui text pe care îl rosteşte cântat devine a ei, şi-o asumă şi o retrăieşte de fiecare dată. A început să se exprime în acest fel când a descoperit tangoul, fiind chemată să susţină concerte la festivaluri de gen şi nu numai în România şi Turcia şi să se alăture trupei argentiniene Narcotango, la concertul lor din 2011 din Bucureşti. Alexandru Nucă a început să studieze chitara la 6 ani şi de atunci a luat genurile muzicale pe rând, ca şi instrumentele. Cel mai aproape de suflet i-au rămas bandoneonul şi chitara, cu aceasta din urmă interpretând tango, dar şi alte stiluri de muzică latino cu influenţe din mai multe genuri muzicale. A colaborat cu nume mari din muzica românească, dintre care cel mai important este cel al regretatei Anca Parghel. Iţi poate scoate partitura unei melodii în timp real şi e o enciclopedie muzicala ambulantă. Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului. Rezervările la acest eveniment încep de la ora 19:30, pentru a avea timp să comandaţi şi să vă servim bunătăţile ceainăriei până la ora 20:00, oră după care vom mai prelua comenzi doar la finele evenimentului, din consideraţie pentru artişti.
––––––
Pentru următoarea recomandare sper că sunt pe recepție fanii lui Tudor Chirilă, actorul a revenit pe scena Teatrului de Comedie, cu un rol principal: Tartuffe de Molière.
Îl vezi în această seară, de la ora 19:00, alături de: Virginia Mirea, Adrian Titieni, Irina Movilă, Gelu Niţu, Ioana Calotă. Regia este semnată de László Bocsárdi.
––––––
La Cinema Studio, Festivalul CineMAiubit a programat azi:
– de la ora 14:00 al IV-lea calup al competiţiei de documentare;
– de la ora 17:00 al IV-lea grupaj de filme de ficţiune din competiţie;
– de la ora 20:00 al V-lea calup al competiţiei filmelor de ficţiune.
Centrul Ceh vă invită, de la ora 20:00, la cel de-al doilea eveniment din cadrul seriei de proiecţii de filme mute NO SILENCE, PLEASE! Rulează „Tabu”, ultimul film al cineastului german F.W. Murnau, partea de sound design fiind asigurată de către trupa Foley’Ala.
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Misha Katz şi având în program: uvertura „Rosamunde” de Schubert, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann – solist Dan Grigore, şi Simfonia nr. 3 – „Eroica” de Beethoven.
În seria concertelor Tineri muzicieni lansaţi de Centrul de Cultură din Arcuş, Nicolas Nedelcu, Denis Ioniţă, Alexandra Gavrilă şi Alexandru Ţală susţin un recital în compania pianistei de renume internaţional Mădălina Paşol – preşedinte al Institutului de Arte, de la ora 19:00 la Institutul Cultural Balassi al Ungariei.
Tot de la ora 19:00 sunteţi invitaţi la Galeria Artfooly, de la parterul Palatului Ştibei, la „Colored Thursday”, o seară cu pictura şi desenele lui Marc Borţun, care i-au inspirat pe prietenii de la Sugar & Lime să prepare o serie de cocktailuri exotice şi surprinzătoare.