Ascultă Radio București FM Live

Află unde poţi să te distrezi, astăzi, în Capitală!

Află unde poţi să te distrezi, astăzi, în Capitală!

Articol de Stefania Grigore, 5 decembrie 2014, 08:30

julefrokost-underholdningConcerte care te anunta ca e pe drum Craciunul, rock, film sau teatru.Pe toate le ai intr-o atmosfera perfecta. În aşteptarea Sărbătorilor de iarnă,Orchestra Naţională Radio te invită la Recviemul German de Brahms. Se spune că lucrarea a fost creată sub puternica influenţă a două pierderi importante în viaţa artistului: moartea mamei sale şi a apropiatului său prieten, compozitorul Robert Schumann. Concertul îl va avea la pupitru pe dirijorul vienez Sascha Goetzel, director artistic şi dirijor principal pentru Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra. Concertul are loc la Sala Radio, de la ora 19.00

Schoenbrunn Palace Orchestra – cea mai faimoasă orchestră din Viena și una din cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume va răsuna live la Sala Palatului, într-un spectacol de neuitat cu începere de la ora 20.00. Artistii vor fi însoțiți de Wienner Hof Ballet, format din Eva & Michael Moza. Schoenbrunn Palace Orchestra a luat fiinţă în 1997 pentru a transpune muzical epoca imperială plină de farmec a Vienei. Instrumentiştii care compun această orchestră asigură atât reprezentaţiile de la Opera din Viena cât şi de la festivalurile din Salzburg. Orchestra se distinge nu numai prin unicitatea sunetului, ci şi printr-o prezenţă scenică şi aspect vestimentar impecabile.

Iubitorii muzicii simfonice și mai ales cei ai lui Johann Strauss vor avea privilegiul de a întâmpina Sărbătorile de Iarnă într-o manieră clasică, prin eleganța muzicală a secolelor XVIII- XIX alături de celebra orchestră de la Viena formată din dirijor: Maestro Guido Mancusi, soprana: Elisabeth Pratscher și bariton: Rafael Fingerlos.

Schoenbrunn Palace Orchestra este devotată muzicii de curte vieneze (mai ales valsurilor lui Johann Strauss) dar şi lucrărilor muzicale ale genialului Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn sau Franz Schubert. Concertele desfăşurate de faimoasa orchestră vieneza au loc în Orangeria Schoenbrunn, un spaţiu artistic unic, cu o bogată istorie muzicală ce s-a transformat în timp într-o renumită locaţie pentru evenimente culturale. Anual, Schoenbrunn Palace Orchestra realizează turnee atât în Europa, cât şi peste ocean, fiind primită cu entuziasm în Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Elvetia, Italia, România, Olanda, Spania, Japonia, China, Croaţia sau Rusia.

La 6 luni după un concert spectaculos de comeback, FIRMA revine pe scena din Control cu un show care cumulează energia unui an plin de provocări și trăiri complexe.Trupa timișoreană Persona a fost invitată să le fie alături la acest eveniment special, care incepe la ora 21.oo. La final de 2014, FIRMA descântă și desface drumurile spre mai multe colțuri ale României ( Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța), pornind într-un turneu de promovare ce prilejuiește o reîntâlnire și o comuniune cu publicul autohton. Povestea nu se termină aici, pentru că Firma anunță deja lansarea ”DESCÂNTECE – Vol. 2” în 2015.

După concertul din Control, trupa își va continua turneul național ” Descântece Vol.1 – Limited Edition Tour”, apoi va intra în studio pentru a finisa piesele pentru următorul material discografic.

Posesor al unei voci excepţionale, probabil în Top 5 al vocilor masculine din rock-ul românesc, GABI NICOLAU „GURIȚĂ”, bine cunoscut ca solist vocal al trupei Krypton, ne propune un proiect nou, semi-acustic, alături de un chitarist de excepţie, ȘERBAN MATEI, şi de o violonistă la fel de talentată, MARINA PINGULESCU. După o perioadă de „rodaj” – patru săptămâni în clubul „Time In” şi câteva concerte prin ţară, formula ULPLUGG Me poposeşte, cu toată forţa, în DEEPER CLUB, de la ora 21.oo.

Muzeul Naţional de Artă al României sărbătoreşte Ziua Internaţională a Voluntariatului printr-o serie de activităţi dedicate adolescenţilor dornici să se implice în proiectele muzeului şi interesaţi să facă o schimbare în comunitatea din care fac parte. Sărbătoreşte şi fii voluntar! Şi demn de reţinut: liceeni vor primi la final o diplomă de participare.

Pe parcursul acestei zile participanţii vor experimenta două metode de educaţie nonformală, Fishbowl Discussion şi ProAction Café, vor împărtăşi idei şi opinii despre voluntariat, spirit comunitar şi maniera în care muzeul este perceput de tineri astăzi, contribuind la construirea unui spaţiu în care părerile adolescenţilor contează şi sunt integrate în proiectele muzelui. Activităţile desfăşurate de Ziua Internaţională a Voluntariatului au loc atât dimineaţa, în intervalul orar 10:00-12:30, cât şi după-amiaza, în intervalul orar 14:30-17:00, pentru a asigura participarea elevilor, indiferent de programul şcolar. Activităţile au loc în Galeria Naţională şi în expoziţia temporară „ARS AMANDI: Tema iubirii în pictura europeană a secolelor XVI-XIX”. Intrarea este liberă pentru elevii de liceu, pe baza completării unui formular de înscriere disponibil accesând acest link bit.ly/ziv_2014, care trebuie trimis la adresaadolescent@art.museum.ro până joi, 4 decembrie 2014.

Program 5 decembrie 2014:

Orele 10:00 – 12:30:
– Fishbowl Discussion pe tema “Imaginea voluntariatului în societate”
– Fishbowl Discussion pe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”
– ProAction Café pe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee

Orele 13:00 – 14:00:
– Sesiune de Q&A cu voluntarii muzeului

Orele 14:30 – 17:00:
– Fishbowl Discussion pe tema “Imaginea voluntariatului în societate”
– Fishbowl Discussion pe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”
– ProAction Café pe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee

Acum sapte ani, cativa copii-mari au spus Piua! intr-un caiet de 48 de file. Lumea copilariei devenea declaratia de avere a unei varste care nu se mai intoarce, o insiruire de intamplari, povesti, de liste sau documente scrise, folositoare etnologilor si nu numai. Piua! spuneau ei atunci – un strigat-semnal care opreste pentru cateva momente binecunoscutul joc Leapsa. Adultii trebuie sa si-l aminteasca fara a-si scormoni prea mult copilariile. Unii dintre noi l-au folosit in multe alte jocuri ca pe un time out autohton. O pauza de respiratie. In cazul nostru,Piua! este si o pauza de re-memorare printre alergaturile cotidiene. Astazi, acea carte cu amintiri se transforma intr-o lume cu imagini, populata de jocuri si jucarii, incercand sa le recreeze vizitatorilor nostri starea si pofta de joaca. Copiii mari si mici pot sa joace pe bune sotronul, elasticul, tintar, ics si zero, spanzuratoarea, Piticot, coarda, sah, fotbal cu nasturi, Tara, tara, vrem ostasi! si multe altele, insotite de jucaria preferata si jucaria nascocita, prima colectie si supereroii favoriti.Vernisajul expozitiei care te duce cu gandul la lumea copilariei, are loc la ora 18.oo, la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Irina Nicolau.

Cele mai bune producții prezentate în cadrul celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj” ajung în weekend la București. Selecția Comedy Cluj propune 5 lungmetraje proiectate în Competiția Oficială sau distinse cu cele mai importante trofee ale ediției care a avut loc la Cluj în această toamnă, precum și cele mai bune scurtmetraje independente și studențești. Proiecțiie sunt programate între 5 și 7 decembrie la Cinemateca Union din București. In deschiderea week-end-ului special „Comedy Cluj la Bucuresti”, de la ora 18.oo, va rula pelicula „Alan Partridge”.

Selecţia Comedy Cluj de la Bucureşti concentrează pe parcursul a trei zile cele mai importante filme din palmaresul ediţiei din acest an, respectiv “Jacky au royaume des filles/Jacky în regatul femeilor” semnată de regizorul şi scenaristul Riad Sattouf, dublu premiată pentru Cel Mai Bun Film şi Cel Mai Bun Scenariu, “Marile unde / Les grandes ondes a l”ouest” în regia lui Lionel Baier, desemnat Cel Mai Bun Regizor, documentarul lui Mike Myers “Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon” distins cu Premiul Publicului, precum şi două lungmetraje incluse în competiţia oficială, “Alan Partridge” (regia Declan Lowney) şi “Smetto quando voglio / Pot să mă las când vreau” (regia Sydney Sibilia).
Programul va fi deschis vineri, de la ora 18,00, de comedia “Alan Partridge”, urmată de la ora 20:00 de documentarul “Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon”. Sâmbătă este programat, de la ora 18,00, “Smetto quando voglio / Pot să mă las când vreau”, iar de la ora 20,00 va fi prezentată pelicula “Jacky au royaume des filles/Jacky în regatul femeilor”.
Selecţia Comedy Cluj de la Bucureşti se încheie duminică seară cu proiecţia “Marile unde/Les grandes ondes a l”ouest” în regia lui Lionel Baier, desemnat cel mai bun regizor pentru “maniera în care a condus actorii şi a reconstruit epoca”.

Pentru spectacolul din această seară, de la Teatrul Bulandra, ar fi suficient să îți spun distribuția: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru și Cristina Cassian. Îi vezi, de la ora 19:00, în ”Oscar şi tanti Roz”, Povestea tulburătoare din romanul lui Eric Emmanuel Schmitt, despre copilul bolnav care își petrece ultimele zile din viață, pe patul de spital stând de vorbă cu Dumnezeu, este adusă pe scenă de regizoarea Chris Simion, la Sala Toma Caragiu.

„Anna Karenina”, premieră la Teatrul Mic
Timp Liber miercuri, 20 noiembrie 2024, 08:08

„Anna Karenina”, premieră la Teatrul Mic

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Anna Karenina”, după Lev Tolstoi, în regia lui Dumitru Acriș, pe 23 și 24 noiembrie...

„Anna Karenina”, premieră la Teatrul Mic
”Fragil/e”, premieră la Teatrul de Comedie
Timp Liber marți, 19 noiembrie 2024, 19:25

”Fragil/e”, premieră la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie anunță premiera oficială a spectacolului ”Fragil/e”, un one woman show cu Ioana Flora, vineri 22 noiembrie, de la ora...

”Fragil/e”, premieră la Teatrul de Comedie
„Neînvinșii”, concert caritabil cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități
Timp Liber luni, 18 noiembrie 2024, 16:18

„Neînvinșii”, concert caritabil cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități

“Neînvinșii” se află la cea de-a doua ediție si este un proiect ce marchează “Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități”. Concertul...

„Neînvinșii”, concert caritabil cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități
Călătorii de toamnă la Sala Dalles
Timp Liber sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 15:13

Călătorii de toamnă la Sala Dalles

Iubitorii de acorduri din ţările calde sunt invitaţi într-un periplu muzical şi coregrafic inedit prin culturile lumii. Spetcacolul...

Călătorii de toamnă la Sala Dalles
Timp Liber sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 13:17

Lumea lui Moș Crăciun la Muzeul Copiilor

Copiii cu vârste între 3 și 12 ani sunt așteptați la Muzeul Copiilor împreună cu familiile lor. În această perioadă vor fi jocuri de...

Lumea lui Moș Crăciun la Muzeul Copiilor
Timp Liber sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 11:37

Program memorabil la Ateneu

Dirijorul celor două concerte este Nabil Shehata, sub bagheta căruia Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii George Enescu vor susţine un...

Program memorabil la Ateneu
Timp Liber vineri, 15 noiembrie 2024, 14:47

„Țăndări”, primul lungmetraj regizat de Bogdan Naumovici, invită publicul românesc la cinema în 2025!

Inspirat de comediile clasice, Bogdan Naumovici, cel mai cunoscut publicitar român, debutează în lungmetraj cu comedia „Țăndări”, pentru...

„Țăndări”, primul lungmetraj regizat de Bogdan Naumovici, invită publicul românesc la cinema în 2025!
Timp Liber vineri, 15 noiembrie 2024, 14:23

Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

După 24 de ani, Gladiatorul s-a întors în arenă! Continuarea celebrului succes din 2000, cu Rusell Crowe în rolul principal, îl are acum pe...

Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe