Ascultă Radio București FM Live

Bucureşti FM îţi spune unde te poţi distra weekend-ul acesta!

Bucureşti FM îţi spune unde te poţi distra weekend-ul acesta!

Articol de Sabina Lapadatescu, 6 decembrie 2014, 09:00

mos-nicolaeMoş Nicolae e bătrân, uituc şi fără orientare în spaţiu.
L-am aşteptat cu sufletul la gură şi ghetuţele curate, dar nu m-a găsit.
Cred că suferă de Alzheimer! E o tragedie să nu vină moşu’ asa că fii Moş Nicolae pentru copiii care nu au acces la educaţie!
Cumpară un bilet la filmul Paddington, care rulează la Grand Cinema & More, şi 5 lei din preţul biletului vor fi donaţi către Organizația Salvați Copiii!

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More aleg ca pe 6 decembrie să sprijine accesul la educație al copiilor din medii defavorizate.
Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.
“Salvați Copiii România depune, de peste 20 de ani, eforturi pentru reintegrarea școlară a micuților ce au pornit în viață cu șanse reduse la un trai decent.
Fondurile atrase în această perioadă au fost utilizate pentru asistarea a peste 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea școlară a copiilor nevoiți să muncească (programele A Doua Şansă și Școală după Școală) și prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților defavorizate (Grădinițe estivale)”, declară reprezentanții Salvați Copiii. Biletele pentru spectacolele filmului Paddington, prin care ne alăturăm eforturilor de strângere de fonduri derulate de Salvați Copiii, se pot cumpăra online de pe siteul www.grandentertainment.ro sau de la casele de bilete ale cinematografului Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City.

Ursuleţul Paddington s-a născut în 1958, din imaginaţia autorului pentru copii Michael Bond, ale cărui opere, A Bear Called Paddington şi seria Paddington Bear, s-au vândut în peste 35 de milioane de exemplare şi au fost traduse în peste 40 de limbi.

În mod surprinzător, deşi ursuleţul a apărut la televiziune, în mai multe seriale britanice, aceasta este pentru prima dată când autorul Michael Bond îşi dă consimţământul pentru transpunerea personajului creat de el pe marele ecran.
Bazat pe celebra serie de cărţi pentru copii a autorului britanic Michael Bond, filmul spune povestea amuzantă a unui ursuleţ venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra, în căutarea unui cămin.
Singur şi părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viaţa în marele oraş să nu fie aşa cum şi-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoştinţă cu familia Brown. Citind bileţelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă, scris de mână, „Vă rog, aveţi grijă de acest ursuleţ. Vă mulţumesc.” – ei îi oferă întâi un ceai, apoi o familie şi un acoperiş deasupra capului. Se pare că norocul îi surâde lui Paddington – până când intră în scenă un personaj macabru, a cărui singură dorinţă este aceea de a-l captura şi a-l împăia pentru muzeu. Paddington are astazi premiera în cinematografele din toată țara și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

O speranta de cadou din partea lui Mos Nicolae ar fi în ghetuțe cu patine!
Scena Sălii Palatului se va transforma în patinoar, de la ora 20.oo cand 80 de artiști (care vor schimba 800 de costume) vor pluti în simetrii și volute peste cele 3000 kg de gheață naturală. Pentru a celebra cei 175 de ani de la nașterea lui Ceaikovski, orașul Sankt Petersburg a desemnat Ambasador unicul ansamblu profesionist din lume de balet pe gheață care să efectueze în decembrie 2014 un turneu de capodoperă „Spărgătorul de nuci”.

Ambasada lui Moş Crăciun se deschide în Parcul Mogoşoaia, la ora 17.30. Ce găseşti acolo? Colinde , un show de dans alături de Crăciuniţele lui Willmark, muzică de fanfară şi o piesă de teatru marca Fun Science prin intermediul căreia afli cum ajunge Moş Crăciun într-o singură noapte la toţi copiii. Moşul le-a transmis deja organizatorilor că, el şi elfii, vor să petreacă cel mai mult timp în Mogoşoaia pentru că acolo le place cel mai mult. Astfel în parcul Mogoşoaia au fost instalate peste 200.000 de beculeţe reunite într-un design unic pentru a-l ajuta să recunoască uşor locul unde trebuie să aterizeze la ora 18.00. Toţi copiii sunt aşteptaţi cu paşaportul să primească viza Ambasadei lui Moş Crăciun. Cei care nu îl mai au din anii anteriori vor primi altul pe care îl pot folosi de acum încolo. Moşul şi elfii te aşteapă zilnic până pe data de 24 decembrie să-l vizitezi şi să-i spui dorinţele de Crăciun.

Ca în fiecare an înainte de Crăciun, Corul de Copii Radio oferă micilor spectatori, dar şi celor care vor să se reapropie de lumea copilăriei prin muzică, un concert special, incepand cu ora 19.oo. Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, au adus tinerilor artişti preţioase distincţii şi au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de „ambasador cultural al uniunii europene”.

Celelalte Cuvinte prezintă un concept de eveniment inedit pentru România: două concerte, în două locații diferite, în două zile consecutive, cu două teme diferite, ambele în București. Astfel, trupa va sărbători 20 de ani de la lansarea albumului Armaghedon în club Fabrica, de la ora 15.oo, urmând ca maine (duminica) să lanseze mult așteptatul album live Trup și Suflet, la Hard Rock Cafe. De 32 de ani împreună, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România, o legendă a rockului românesc.

Primul concert de la Fabrica va fi dedicat albumului Armaghedon, lansat în 1994 și va fi un concert „sângeros”, promite trupa. Celelalte Cuvinte va cânta toate piesele de pe Armaghedon, plus hiturile hard rock care au consacrat trupa, într-un eveniment dedicat laturii mai dure a trupei. Mai mult, aniversarea aduce o reeditare a albumului Armaghedon, în format digipack. „Armaghedon este un material deosebit de dinamic, cu un mesaj special, aparte. Un rock/metal în manieră simfonică, o piatră de hotar în cariera trupei. Celelalte Cuvinte este și va rămâne o trupă rock, iar la aniversarea Armaghedon, ne vom bucura din plin de un concert hard rock, în toate puterea cuvântului „, adaugă Călin Pop. Cel de-al doilea eveniment, de la Hard Rock Cafe, marchează lansarea DVD-ului Trup si Suflet, live acustic la Cinema Patria. DVD-ul este primul material live lansat de trupă în întreaga carieră și conține concertul acustic intitulat „Trup şi Suflet”, care a avut loc la Cinema Patria. Concertul s-a desfășurat cu casa închisă, într-o atmosferă caldă și plină de emoții. Piesele trupei au fost „răstălmăcite” de cei patru muzicieni legendari în varianta acustică, fiind cântate așa cum n-au mai fost auzite niciodată. Trupa a fost chemată la bis de două ori, după un concert ce a durat peste două ore. Călin Pop la chitară acustică, Marcel Breazu la bas, Tiberiu Pop la pian, Leontin Iovan cu un set de tobe special, împreună cu inginerul de sunet Ovidiu Roșu au vrăjit audiența în cele două ore și jumătate de recital. Tabloul a fost întregit de scenografia creată special pentru conceptul concertului acustic. Albumul conține 13 piese și va fi lansat atât ca DVD, cât și ca CD audio.

Celebra trupă Narcotango revine în România într-un show special de sărbători. Pasionații de tango se vor putea reîntâlni cu cei mai bine cotați artiști ai genului, într-un spectacol argentinian complet ce se va desfășura la Cinema Patria, de la ora 19.oo. Narcotango a fost fondată de compozitorul și producătorul Carlos Libedinskyin, când – după o perioadă în care experimentase genuri muzicale precum rock, pop, blues, muzică medievală și renascentistă – a început să ia lecții de tango.De la înființarea sa în 2003, grupul de muzică argentiniană Narcontango a susținut peste 30 de turnee internaționale în America și Europa, a primit două nominalizări la premiile Lating Grammy și a lansat 4 CD-uri de studio: Narcotango (2003) , Narcotango 2 (2006), CD live+ DVD – Narcotango live (2008), Limanueva (2010), iar in 2013 – Cuenco. În august 2003, au lansat primul lor CD Narcotango, ce conținea o muzică complet originală ce aduce un nou suflu genului muzical, un trend muzical ce a trasat o tago-ului o expresie contemporană. Stilul abordat împletea armonios sound-ul muzicii electronice cu tango-ul, fapt ce a atras succesul acelui album. Muzica trupei Narcotango a devenit apoi parte din coloana sonoră a filmului urban contemporan, numit Electro Tango.

În acest weekend ai spectacol nou la TNB:
”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, piesa lui Iulian Margu, pusă în scenă de Ion Caramitru.
O comedie „de-a râsu-plânsu”, în pur stil românesc și pe acordurile muzicii lui Chopin… Povestea unui pian călător prin epoci, spusă de oameni ai zilelor noastre în dialog cu ființe dragi din trecut… Și o întâlnire cu: Lari Giorgescu, Dorin Andone, Carmen Ungureanu , Teodora Mareş, Armand Calotă, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Ioan Andrei Ionescu și Florina Cercel, la Sala Studio de la 19:30

IndilaAm lăsat pentru final evenimentul pe care-l aştepţi de aproape un an şi care este, fara nicio indoiala, cel mai important: concertul susţinut de Indila, in premiera in Romania. La cererea publicului, artista susţine maine (duminica) două reprezentaţii pe scena Sălii Palatului, de la orele 16.oo şi 19.oo Despre Indila, noua reveleație a muzicii internaționale, se spune că are o voce divină, care îți rămâne în minte, se lipește de suflet și cu siguranță ne-a fascinat pe toți. Artista provine din Franța, avand origini algeriene si indiene, și este considerată un fenomen muzical, iar în România a câștigat admirația unui număr impresionant de fani, oameni care nu se mai satură să îi asculte compozițiile muzicale cu inflexiuni vocale inconfundabile. Dupa ce a colaborat cu rapperi cunoscuti din Franta, ca Soprano, Rohff sau Youssoupha, Indila a scos pe piata primul sau single, „Derniere Danse”. Cantareata, pe numele sau real Adila Sedraia, are un gen aparte, pe albumul sau intalnindu-se mai multe stiluri muzicale ce se imbina perfect si care seduc ascultatorul, lucru ce a ridicat albumul in topul vanzarilor de saptamana trecuta.Indila a aparut brusc in lumina reflectoarelor scenei muzicale franceze si a reusit sa puna intr-un con de umbra artisti de renume ca Stromae sau Mylene Farmer.Albumul sau s-a vandut in 40.000 de exemplare intr-o sigura saptamana, in vreme ce Stromae a reusit sa vanda doar 25.000 de exemplare ale albumului „Racine Carree”. Cantareata este foarte misterioasa si a reusit sa imbine pe albumul sau sunete orientale, ritmurile anilor ’90, o voce plina de vibrato si versuri melancolice si sentimentale.

Autor: Alina Vigoniuc

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 19:57

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București

Biblioteca Metropolitană din București, filiala Dimitrie Cantemir, va fi prima bibliotecă din România care va lansa un colț dedicat literaturii...

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 16:12

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie are o profundă însemnătate pentru cultura românească, fiind desemnată Ziua Culturii Naționale începând cu anul 2010....

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 13:12

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate

Miercuri, 15 ianuarie 2025, începând cu ora 17:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București marchează Ziua Culturii Naționale prin...

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 12:58

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO

Pentru instituțiile culturale, factorii decidenti și cei care crează proiecte culturale, se impune o evidență a tipului și cantității de...

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 11:12

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO

Am avut carte, acum avem cărți digitale și audiobook-uri, avem muzee fizice, obiective de patrimoniu acum sunt și în virtual la un click...

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 10:36

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”

Programul turneului cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în peste 15 orașe din România: București, Oradea,...

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 07:26

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!

Pe 15 ianuarie, București FM te invită să sărbătorești Ziua Culturii Naționale într-un mod diferit – printr-o discuție despre arta și...

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!
Timp Liber marți, 14 ianuarie 2025, 18:56

Serată Eminesciană la Biblioteca Centrală Universitară, de Ziua Culturii Naționale

Miercuri, 15 ianuarie 2025, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Muzeul...

Serată Eminesciană la Biblioteca Centrală Universitară, de Ziua Culturii Naționale