Ascultă Radio București FM Live

În București săptămâna începe cu distracție! Află câteva dintre recomandările noastre

În București săptămâna începe cu distracție! Află câteva dintre recomandările noastre

Articol de , 8 decembrie 2014, 09:38

Luni, 8 decembrie 2014, ai parte de ceva ce ai auzit, dar nu-ti vine a crede urechilor.

Exista multi artisti talentati, dar parca unii sunt ireali. Cei doi tineri care au rasturnat regulile muzicii clasice, Stjepan Hauser din Slovenia si Luka Šulić din Croatia au facut inconjurul planetei, dupa ce  coverul  “Smooth Criminal” (Michael Jackson) a devenit un hit pe youtube, adunand peste 3 milioane de vizualizari in nici 2 saptamani si peste 10 milioane ulterior.

De la ora 20:30,  cei doi violoncelisti reuniti sub titulatura 2Cellos, sunt pe scena Salii Palatului. O seara magica in care barierele dintre genurile muzicale vor deveni inexistente.

In ritmurile antrenante ale tobosarului Dušan Kranjc, hiturile clasice ale muzicii rock vor rasuna de sub arcusurile celor doi in atmosfera vie, antrenanta care redefineste conceptul de concert de violoncel.

Experienta live va fi intregita cu o dimensiune vizuala prin prezenta ecranelor mari care vor conferi o imagine de ansamblu a scenei intregii sali.

Succesul rasunator  le-a adus celor doi violonisti, un contract cu casa de discuri Sony Masterworks si un turneu alaturi de Elton John.

Foarte repede, talentul si stilul eclectic al celor doi, i-au atras atentia producatorului Bob Ezrin, nimeni altul decat cel care a stat in spatele unor nume grele din industria muzicala precum: Pink Floyd, Alice Cooper sau Kiss.

Trupa are la activ doua albume, 2Cellos (2011) si In2ition (2013). Primul a castigat titlul de cel mai bun album international si s-a clasat pe locul 1 in topul de muzica clasica Billboard US, iar al doilea, bogat in colaborari cu artisti  ca si Elton John, Steve Vai, Lang Lang si multi altii, se bucura in continuare de critici pozitive.

Ceea ce ii face pe cei doi oameni-orchestra speciali este faptul ca imbina cu maiestrie stilul clasic cu cel contemporan si au grija intotdeauna sa insereze elemente-surpriza, dandu-le unor piese cum ar fi: Thunderstruck(ACDC), VooDoo People (The Prodigy) sau Welcome to the Jungle (Guns’n Roses) o turnura total neasteptata.

Ambii exceleaza in manuirea arcusului si au o tehnica atat de avansata,incat devin dificil de urmarit. De asemenea, pentru a creea un sunet plin, violoncelistii folosesc adesea efecte de distors si delay, un lucru neconventional in muzica clasica, dar foarte intalnit in genul rock.

–––––––

Celebra artistă Ozana Barabancea revine în Shakespeare Pub, la ora 20.oo,  pentru un nou show de zile mari. Profesionista, ambitioasa, mereu cu vocea si vorbele la ea, bucurandu-se de tot ceea ce ii ofera viata.

Noua ei descoperire si provocare este Stilistica dirijorala.Ne intrebam cu totii daca Ozana Barabancea se opreste aici sau ne va surprinde cu noi si noi pietre de incercare.

Artist liric al Operei Nationale Romane, Cantareata de jazz si music hall. Actrita. Persoana publica. Libera dar cu mult creier in cap!:)

Asta e descrierea Ozanei pe pagina oficiala de facebook.  Și la concertul din aceasta seara, Ozana Barabancea va fi acompaniată de pianistul Petrică Andrei.

–––––-

De la 21.30,  la Hard Rock Cafe, ai primul show VAMA acustic! Tudor Chirila și echipa ti-au pregătit un setlist de zile mari cu toate hiturile care i-au făcut celebri.

Un concert Vama este o experiență unică. Trupa și-a obișnuit publicul cu spectacole în care contopirea artelor este firească. Astfel, efectul generat de muzică, poezie, dans și actori este dublat de jocuri de lumini care transmit simultan mesajul profund al pieselor semnate Vama.

Publicul, subjugat de magnetismul lui Tudor Chirilă, trăiește, vibreaza, iubește. Trupa VAMA înseamnă: sigur,Tudor Chirilă, plus- Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioarga și Dan Opriș.

–––––––––

Programul educational Ajungem Mari al Asociatiei Lindenfeld, in parteneriat cu Umbrella Communication lanseaza o noua campanie de sarbatori, prin care oamenii cu suflet mare sa ajute copiii din familiie defavorizte, familiile care nu au simtit niciodata bucuria Craciunului.

In functie de posibilitati, se pot dona, pe langa bani, haine si jucarii, carti, materiale educationale, electronice si electrocasnice sau chiar timp, ca voluntari in organizarea campaniei de donatii.

Campania va fi lansata,  incepand cu ora 19:00 la club Mojo, cu un concert caritabil, de colinde, sustinut de formatia de coveruri Easy Jam, concert de muzica folk cu Dana Florian, iar Actinng in English Academy va pune in scena o piesa de teatru care surprinde zgarcenia si avaritia omului modern, a unui Grinch.

Intrarea de 15 Ron si o jucarie  reprezinta o prima donatie a celor care vor sa sustina campania. Be a Santa, not a Grinch!

––––

Astăzi, ai ocazia să vezi, la Unteatru, de la ora 19:00, o dramatizare după Mircea Eliade,”La ţigănci”, o creație inspirată a cuplului de regizori Andreea și Andrei Grosu.  este pusă în valoare de actorii din distrbuție:  Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian și Bogdan Cotleț, și prin scenografia lui Vladimir Turturică.

––––––––

Pana in 14 decembrie, in  Foaierul parter de la Sala Studio a TNB, este deschisa expoziție de fotografie semnată Iulian Ignat. Modelele portretizate provin, în cea mai mare parte, din lumea artelor – teatru, muzică, dans, modă.

„Fe” este una din rarele expoziții realizate exclusiv prin mijloace clasice: film…developare…printuri unicat, scoase la lumină de un entuziast al camerei obscure, Alex Voicu.

Născut în iulie 1972 la Bucureşti, Iulian Ignat colaborează din 1994 cu diverse ziare, reviste şi posturi de radio. Din 1998 este redactor şi fotograf al revistei „Formula AS.

Este unul dintre cei cinci fotografi ce realizează albumul „Răzvan Mazilu – Oglinzi”. Fotografii pentru albume muzicale, între care „Grigore Leşe şi aromânii  fârşeroţi”, Trei Parale „Bazar II”.

În perioada 2000-2012 realizează unsprezece expoziţii personale de fotografie, iar in 2011 participă la cateva expoziţii de grup.

Dan Puric: „ Îl percep pe Iulian Ignat ca pe un alter ego artistic al meu. El mi-a fotografiat gândurile, vulnerabilităţile, acel pasaj, acea trecere fragilă între certitudine şi incertitudine. Iulian Ignat m-a surprins în zona aceea inefabilă, cea a poeziei.

Sunt aceste <stări> din fotografiile lui Iulian Ignat de un rafinament şi de o subtilitate care mă fac să mă descopăr în laturi necunoscute până azi. Prin portretele lui am revelaţia că nu sunt singur.

Că sunt dublat de un alt artist, de Iulian însuși. Da, constat ca trăim o co-existenta stilistică. El m-a făcut să simt că, din spate, mai vine spre mine un val de sensibilitate ca un vânt de primăvară…”

Răzvan Mazilu :  „Dansul este una dintre cele mai efemere arte. Este foarte greu să-i surprinzi esenţa şi misterul pe peliculă, însă fotografia lui Iulian a reuşit să oprească clipe de dans, de energie, emoţie pură şi pentru asta îi mulţumesc.”

Expozitia este deschisa pana in 14 decembrie,  de marți  până  duminica între  orele 10.00-18.00.

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 19:57

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București

Biblioteca Metropolitană din București, filiala Dimitrie Cantemir, va fi prima bibliotecă din România care va lansa un colț dedicat literaturii...

Literatură nepaleză, la Biblioteca Metropolitană din București
Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 16:12

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie are o profundă însemnătate pentru cultura românească, fiind desemnată Ziua Culturii Naționale începând cu anul 2010....

Ia tradițională, parte a sărbătorii Zile Culturii Naționale
Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 13:12

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate

Miercuri, 15 ianuarie 2025, începând cu ora 17:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București marchează Ziua Culturii Naționale prin...

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 12:58

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO

Pentru instituțiile culturale, factorii decidenti și cei care crează proiecte culturale, se impune o evidență a tipului și cantității de...

Cum evoluează CONSUMUL CULTURAL în România? | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 11:12

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO

Am avut carte, acum avem cărți digitale și audiobook-uri, avem muzee fizice, obiective de patrimoniu acum sunt și în virtual la un click...

Cum a reușit artistul Eliana Bogdan trecerea la Inteligența Artificială | AUDIO
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 10:36

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”

Programul turneului cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în peste 15 orașe din România: București, Oradea,...

ANALIA SELIS prezintă turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Timp Liber miercuri, 15 ianuarie 2025, 07:26

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!

Pe 15 ianuarie, București FM te invită să sărbătorești Ziua Culturii Naționale într-un mod diferit – printr-o discuție despre arta și...

„Cultura reală, într-o lume virtuală” – Provocarea București FM de Ziua Culturii Naționale!
Timp Liber marți, 14 ianuarie 2025, 18:56

Serată Eminesciană la Biblioteca Centrală Universitară, de Ziua Culturii Naționale

Miercuri, 15 ianuarie 2025, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Muzeul...

Serată Eminesciană la Biblioteca Centrală Universitară, de Ziua Culturii Naționale