Paula Ungureanu si Cristina Neagu, nominalizate între cele mai bune handbaliste ale anului
Articol de , 24 decembrie 2014, 13:36
România are douã jucãtoare, portarul Paula Ungureanu (HCM Baia Mare) si interul stânga Cristina Neagu (ZRK Buducnost Podgorica), nominalizate în ancheta pentru cele mai bune handbaliste din lume în 2014, realizatã de portalul Handball-Planet.com.
Ungureanu conducea miercuri la prânz la sectiunea portari cu 45 la sutã din sufragii, celelalte nominalizate fiind Katrin Lunde (Gyor/Norvegia), cu 22%, Clara Woltering (ZRK Buducnost/Germania), cu 17%, si Silje Margaretha Solberg (Team Tvis Holstebro/Norvegia), cu 16%.
Neagu era si ea prima la interi stânga, miercuri la prânz, cu 37 de procente, urmatã de Eduarda Amorim (Gyor/Brazilia), 36%, Estavana Polman (Team Esbjerg/Olanda), 24%, si Andrea Penezic (ZRK Vardar Skopje/Croatia), 3%.
Nominalizãrile la cele opt secþiuni (portari, extreme dreapta, extreme stânga, conducãtori de joc, interi stânga, interi dreapta, pivoti si cele mai bune apãrãtoare) au fost fãcute pe baza opiniilor a 17 jurnalisti experti în handbal feminin din întreaga lume. Ancheta va reuni voturile internautilor (pânã pe 6 ianuarie) si ale expertilor.
Aceasta este a patra editie a anchetei, iar anul trecut pivotul norvegian Heidi Loke a fost desemnatã cea mai bunã handbalistã a lumii de portalul Handball-Planet.com, cu 88.631 voturi, în 2012 a fost aleasã Zsuzsanna Tomori (Ungaria), dupã ce editia inauguralã fusese adjudecatã tot de Loke.
ZRK Buducnost Podgorica este echipa cu cele mai multe jucãtoare nominalizate, 6, fiind urmatã de Gyor – 5. ZRK Vardar Skopje – 4, în timp ce HCM Baia Mare, campioana României, are trei jucãtoare nominalizate. Câte doi handbaliste provin de la Larvik HK si CSM Bucuresti, alte echipe care au câte o reprezentantã fiind Metz Handball, Savehof, Team TVIS Holstebro, FC Midtjylland, Team Esbjerg, RK Krim Mercator Ljubljana.
Pe tãri, situatia se prezintã astfel: Norvegia are cel mai mare numãr de jucãtoare, 6 (Loke e nominalizatã la douã sectiuni, pivot si apãrãtori), urmatã de Muntenegru (4), Danemarca, Franta si Suedia au câte 3, Brazilia, România, Serbia si Olanda câte douã, iar Croatia, Ungaria, Spania si Germania câte o nominalizare.