Cum să recunoști un mincinos: Cele 11 semne care îl dau de „gol”
Articol de , 25 decembrie 2014, 15:10
Studiile arata ca instinctul ii ajuta pe oameni sa descopere atunci cand cineva minte, insa de cele mai multe ori suntem mintiti fara sa stim.
Exista, insa, cateva semne care ii deconspira pe mincinosi, dupa cum urmeaza:
Persoanele care mint isi schimba brusc pozitia capului. Acest lucru se intampla atunci cand li se pune o intrebare directa.
Respiratia mincinosilor se schimba. Atunci cand cineva minte incepe sa respire mai greu, din reflex. Mai mult, din cauza schimbarii in ritmul respiratiei, persoanei in cauza i se pot ridica umerii si pot aparea schimbari in voce.
Corpul uman trece prin aceste schimbari atunci cand suntem nelinistiti sau mintim.
Mincinosii stau nemiscati. Desi se stie ca persoanele nelinistite se misca in continuu, unele studii arata ca acestea pot sa stea nemiscate.
Persoanele care mint repeta cuvinte sau fraze. Acest lucru se intampla deoarece incearca sa se convinga pe sine si pe cei din jur de ca ceea ce spun este adevarat.
Mai mult, repetitia este o metoda de a-si aduna gandurile.
Oamenii care mint ofera prea multe informatii, care nu isi au rostul intr-o anumita conversatie. Mincinosii vorbesc de obicei mult, in speranta ca, parand deschisi, cei din jur ii vor crede.
Mincinosii isi ating sau isi acopera gura. Acest lucru se intampla deoarece acestia nu vor sa faca fata unei probleme sau sa raspunda la anumite intrebari.
Cand adultii isi acopera buzele, inseamna ca nu vor sa spuna adevarul si blocheaza comunicarea.
Persoanele care mint isi acopera din instinct parti vurnerabile ale corpului, cum ar fi gatul, pieptul, capul sau abdomenul.
Oamenii care mint isi misca mult picioarele. Acest lucru arata ca nu spun adevarul si ca se simt inconfortabil si agitati, dorind sa plece si sa nu faca fata situatiei respective.
Mincinosilor le este greu sa vorbeasca, deoarece sistemul nervos reduce, in mod automat, fluxul de saliva, datorita stresului, uscand gura.
Un alt semn ce deconspira mincinosii este muscarea buzelor.
Persoanele care nu spun adevarul isi fixeaza interlocutorii fara a clipi prea mult, incercand, astfel, sa-i manipuleze si sa-i controleze pe cei pe care ii mint.
Un alt semn ca cineva minte este acela ca clipeste prea des.
Nu in ultimul rand, mincinosii tind sa gesticuleze mult, devenind ostili si infuriindu-se, daca le sunt descoperite minciunile.