Programul de gestiune a câinilor fără stăpân se încheie cu 2 luni mai devreme

arhiva

Razvan BancescuAutoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor anunță încheierea cu două luni mai devreme a programului de gestiune a câinilor fără stăpân. Coordonatorul de proiect ASPA, Răzvan Băncescu, a anunțat astăzi că, în 16 luni, au fost capturați 51.200 de câini fără stăpân, adică 80% dintre cei existenţi pe străzile Bucureștiului.

Acțiunile ASPA au avut drept rezultat scăderea numărului de persoane mușcate de către câinii maidanezi cu 90% , de la aproximativ 800/lună, până la 89 în decembrie anul trecut.

Băncescu a explicat că cei mai mulți câini au fost capturați din Sectorul 2, aproale 12.000 de maidanezi.
Dintre câinii prinşi, 23.000 au fost dați în adopție. Dintre aceste adopții, au putut fi verificate 6.400, cu privire la deținerea câinilor la adresele indicate de către adoptatori, spune șeful de la ASPA.

Prețul acestor rezultate a fost acela a 1.800 de incidente provocate de către iubitorii de maidanezi, pe străzi, 14 lucrători ai ASPA spitalizați și 60 de dosare penale la toate parchetele și judecatoriile din București pe numele celor din conducerea ASPA, afirmă Băncescu. El mai spune că și iubitorii de maidanezi s-au ales cu 30 de dosare penale și cu amenzi de peste 200 mii lei.

Echipajele ASPA vor rămâne în stradă. Conform coordonatorului de proiect al ASPA,  Răzvan Băncescu,  pe străzile Bucureștiului ar mai fi circa 4.000 de câini fără stăpân.  Dintre aceștia,  majoritatea s-ar găsi,  potrivit șefului ASPA,  în incinte închise,  pe proprietăți private şi în 24 de adăposturi clandestine.  Din aceste locuri câinii fie ies singuri pe străzi,  fie sunt eliberați voit de către ONG-urile pentru protecția animalelor.

O altă problemă este aceea a abandonului de câini cu stăpân.  Răzvan Băncescu spune că numărul abandonurilor a crescut,  din cauza obligației de a înscrie și a steriliza câinii cu stăpân.
Băncescu a afirmat că echipajele de prindere rămân pe străzi și face apel la cetățeni să semnaleze la dispeceratul instituției  câinii fără stăpân de pe domeniul public.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.