Bucuresti FM îţi recomandă evenimentele culturale ce au loc astăzi în Capitală
Articol de Stefania Grigore, 29 ianuarie 2015, 08:40
Prima ediţie a „Holocaust Film Festival” se încheie azi la Muzeul Ţăranului Român cu proiecţiile:
– de la ora 15, documentarul „Black Sunday”;
– de la ora 16, documentarul „Jurnalul Annei Frank”;
– de la ora 19.15′, drama „Wallenberg: A Hero’s Story” în regia lui Lamont Johnson cu Richard Chamberlain în rolul titular.
La Institutul Cervantes, în ciclul de filme produse în Uruguay, astă-seară de la ora 19 este prezentată drama „El ingeniero” realizată de Diego Arsuaga, ce prezintă povestea directorul tehnic al echipei naţionale de fotbal a Uruguay de acum 15 ani, Inginerul Erramuspe jucat de Jorge Denevi.
Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin, de la ora 19 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Iosif Ion Prunner şi având un program cu lucrări de Beethoven: „Ruinele Atenei” – fragmente, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în si bemol major – solist Anastasios Papas şi Simfonia nr. 2, în re major.
Violonistul Iustin Galea susţine un recital de la ora 20 în Serendipity.
În sala „Gheorghe Focşa” a Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, la ora 16 este vernisată expoziţia personală de pictură, grafică şi obiect a artistei Elena Murariu intitulată „Bradul”, ultima din seria dedicată Sfinţilor Martiri Brâncoveni cu prilejul tricentenarului martiriului lor de anul trecut.
De la ora 18, la Casa de Cultură a Studenţilor din Calea Plevnei are loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Pădurea Craiului, Ţara dintre Crişuri”, din cadrul proiectului „Romania Student Tour” – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.
Editura Humanitas sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente. Primul are loc astă-seară, de la ora 19, în librăria omonimă de la Cişmigiu şi este o întâlnire intitulată „Înapoi la argument”, moderată de Horia-Roman Patapievici şi având ca invitat pe directorul editurii, Gabriel Liiceanu.
Seria de conferințe „Historia Viva” continuă la Muzeul Naţional de Istorie a României cu cea intitulată „Sarmizegetusa şi începuturile Daciei romane”, prezentată, de la ora 11, de dr. Ovidiu Ţentea care se referă la cele mai recente rezultate ale cercetărilor arheologice din situl arheologic prioritar Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi interpretările istorice privind războaiele dacice şi primele decenii de existenţă a provinciei romane Dacia.