Ascultă Radio București FM Live

Bucharest Jazz Orchestra aduce spectacolul la JazzBook

Bucharest Jazz Orchestra aduce spectacolul la JazzBook

Articol de Vicentiu Andrei, 12 februarie 2015, 20:08

JazzBook gazduieste doua concerte aniversare ale Bucharest Jazz Orchestra, sambata 21 si Duminica 22 Februarie, incepand cu ora 21:00.

Evenimentele din cele doua seri vor fi foarte speciale deoarece BJO inregistreaza live discul „POVESTI DIN BUCURESTI”.
Acest disc va fi lansat in editie limitata, iar publicul participant va trai experienta inregistrarii concertului in conditii de studio si va avea prioritate in obtinerea acestuia.

jazzCondus de trompetistul Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra este un ansamblu instrumental format din muzicieni de top, veniți din toate colțurile României, precum și din Italia sau Republica Moldova.

Primul disc al Bucharest Jazz Orchestra se intitulează Povești din București. Compozițiile și aranjamentele lui Sebastian Burneci capturează realitatea înconjuratoare a Capitalei așa cum se prezintă în zilele noastre. Pe lângă repertoriul original, grupul nu se dezice de la toate stilurile de jazz, dar nici de muzica modernă, cu elemente de improvizație.

Inițiatorul și conducătorul grupului muzical Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci este un „interpret uimitor care abordează o gamă originală și vastă de sunete, ce readuc savoarea rădăcinilor sale ancestrale prin manifestarea artistică”, după aprecierea trompetistului și fligornistului Alex Sipiagin.

Născut într-o familie de muzicieni din Constanța, Sebastian a absolvit Conservatorul Prins Claus (Groningen, Olanda), în 2011, și Universitatea Națională de Muzică București, în 2006. Pe lângă proiectele pe care le desfășoară împreună Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci activează ca trompetist în Big Band-ul Radio și este implicat în proiectul internațional BaLaKo. De-a lungul activității sale concertistice a apărut alături de mari nume ale jazz-ului mondial, precum Benny Golson, Peter Herbolzheimer și Alex Sipiagin.

jazzwsaxProvenit dintr-o familie de muzicieni din Botoșani, Silviu Mihai Groaza a studiat trompeta la liceul de artă din localitatea natală, apoi și-a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București. Ulterior, a absolvit studiile masterale la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, în 2011.

În prezent este membru al Big Band-ului Radiodifuziunii Române, concertând alături de artiști din lumea muzicii românești și internaționale, precum dirijorul și compozitorul Peter Herbolzheimer, sau chitaristul Steve Vai. Pe lângă activitatea din lumea jazz-ului, a colaborat cu mai multe orchestre simfonice din țară, fie ca membru de grup, fie ca solist.

Paolo Profeti a absolvit suma cum laude Conservatorul Giuseppe Verdi şi Accademia Internazionale della Musica din Milano. Pentru o scurtă perioadă, a studiat și la Centre Musique Didier Lockwood din Dammarie-Lès-Lys, de lângă Paris. Ulterior, s-a făcut remarcat în lumea jazzului milanez ca saxofonist, compozitor și profesor.

Printre maeștrii alături de care a studiat saxofonul se numără Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper și Mauro Negri. Ulterior, a colaborat în proiecte ca Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble și a compus muzica filmului Primary Needs, al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, este prim alto al Artchipel Orchestra, recent câștigatoare a premiului Best Italian Band of the Year în Top Jazz 2012, organizat de revista italiana Musica Jazz. Colaborează, de asemenea, cu Mamud Band, una dintre cele mai importante formații italiene de afro-funk.

În România, Paolo colaborează cu muzicieni consacrați precum Mihai Iordache, Nicolas Simion ori Mircea Tiberian, iar împreună cu cvintetul omonim concertează la Green Hours City Jazz Festival. În toamna lui 2013, a facut parte din formația care a acompaniat concurenții la Vocea României, sub bagheta lui George Natsis.

Solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio începând cu anul 2008, gălățeanul Florian Radu este absolvent al Universității de Muzică din București. Ca student, a avut o bogată activitate artistică pe scena de jazz a Capitalei, colaborând cu muzicieni de marcă, precum Garbis Dedeian, Decebal Bădilă, Johnny Răducanu sau Harry Tavitian.

De-a lungul carierei sale, a fost laureat al Festivalului de Jazz de la Sibiu, alături de Gal Big Band din Galați, a făcut parte din Jazz Unit, condus de Lucian Ban și a lucrat cu Teatrul Muzical Nae Leonard din Galați, Filarmonica Marea Neagră și Filarmonica Mihail Jora din Bacău. De asemenea, a colaborat cu o serie de artiști pop și jazz de pe scena germană, sub patronajul MS Deutchland.

Important muzician de studio, Adi Cojocaru este prim-trombonistul Big Band-ului Radiodifuziunii Române. A concertat alături de nume internaționale precum Steve Vai, dar și de artiști autohtoni ca Pepe sau Vama Veche.

Ca instrumentist de partidă, Adi Cojocaru a participat la celebra producție Chicago, dar și la o serie de concerte organizate de Teatrul de Revistă Constantin Tănase. În 2010, a fost prezent la Expo Shanghai, alături de Orchestra Națională Radio, și a avut colaborări remarcabile cu orchestra Cromatic Big Band, condusă de Marin Petrache Pechea.

Născut în Galați în 1988, a absolvit Liceul de Artă Dimitrie Cuclin, urmând apoi Universitatea Națională de Muzică București, pe care a absolvit-o în 2012. A activat în diverse proiecte muzicale, iar în prezent, este colaborator al Filarmonicii George Enescu din București.

Născut la Chișinău, în Republica Moldova, tânărul muzician Liviu Negru este student la Universitatea Națională de Muzică din București, la secția de jazz. Bursier al Academiei Icon Arts în 2012 și 2013, an în care a câștigat și marele premiu la festivalul de la Sibiu, împreună cu trupa Blue Train, artistul se află la începutul unei cariere muzicale promițătoare.

jazzÎn stagiunea de jazz de la Teatrul Act, organizată de Radio România, prezintă „O istorie a chitării de jazz”, alături de Sorin Romanescu și Alex Man. În plus, fiind în plină ascensiune, Liviu Negru are din ce în ce mai multe proiecte cu artiști consacrați ai jazzului românesc.

Ionuț Bica este doctorand la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, unde studiază jazzul cu pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, pianul jazz cu Darius Brubeck, fiind totodată interesat de compoziție și de istoria jazzului. Este unul dintre laureații Festivalului de Jazz de la Sibiu și este implicat în proiectul Three for Helen, făcând parte și din formația lui Aylin Cadîr.

Absolvent al Liceului de Muzică din Sfântu Gheorghe, al Facultății de Muzică Transilvania din Brașov, secția contrabas, și masterand al Universității Naționale de Muzică din București, secția Cultura Jazz și Pop, Sheby Yoo și-a demonstrat deja virtuozitatea în cadrul unor festivaluri și concerte, în care s-a facut remarcat pentru talentul și pasiunea cu care interpretează.

Muzician de studio și colaborator în cadrul mai multor proiecte, Sheby este membru al trupelor Connect-R, BaLaKo , dar și participant la cele mai importante evenimente de gen din țară, fiind adesea invitat la o serie de festivaluri internaționale precum cel din Montreux sau North Sea Jazz.

Unul dintre cei mai versatili toboșari români, Laurențiu Zmău colaborează discografic și festivalier cu importante proiecte de jazz precum Big Band-ul Radiodifuziunii Române, Mircea Tiberian și Nicolas Simion Group. Adesea, concertează alături de artiști pop precum Connect-R, Loredana sau Ștefan Bănica Jr. și este apreciat ca muzician de studio.

Inteligența artificială va readuce la viață vocea cântăreței Edith Piaf!
Genul Tau de Muzica duminică, 3 decembrie 2023, 15:46

Inteligența artificială va readuce la viață vocea cântăreței Edith Piaf!

Un film biografic despre Edith Piaf va fi realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Pelicula ar urma să se numească „Edith”, dar...

Inteligența artificială va readuce la viață vocea cântăreței Edith Piaf!
Delia lansează albumul „Flex”
Genul Tau de Muzica marți, 21 noiembrie 2023, 10:48

Delia lansează albumul „Flex”

Delia lansează marți, în cadrul unui concert susţinut la MINA – Museum of Immersive New Art, noul album „Flex”. Nu vor lipsi invitații...

Delia lansează albumul „Flex”
Trooper a lansat videoclipul piesei „Nopți”, un cover după Vali Sterian
Genul Tau de Muzica joi, 2 noiembrie 2023, 15:55

Trooper a lansat videoclipul piesei „Nopți”, un cover după Vali Sterian

Formația Trooper anunță lansarea videoclipului pentru cover-ul lor după piesa „Nopți” a lui Vali Sterian lansat în 2016. Deși a fost...

Trooper a lansat videoclipul piesei „Nopți”, un cover după Vali Sterian
Zoia Alecu ‒ 50 de ani de stat pe scenă
Genul Tau de Muzica joi, 24 august 2023, 10:21

Zoia Alecu ‒ 50 de ani de stat pe scenă

2023 este an aniversar în folk, jumătate de veac de carieră artistică a Zoiei Alecu. Folkul și rockul s-au întâlnit în glasul ei. Artista...

Zoia Alecu ‒ 50 de ani de stat pe scenă
Genul Tau de Muzica miercuri, 2 august 2023, 09:16

Radu Ștefan Bănică debutează în industria muzicală

Radu-Ștefan Bănică, alături de Roton Music, își face intrarea în industria muzicală cu o piesă ce promite să cucerească inimile...

Radu Ștefan Bănică debutează în industria muzicală
Genul Tau de Muzica joi, 20 iulie 2023, 15:47

Tamiga & 2Bad au lansat videoclipul piesei „Tropical”

Cei doi artiști internaționali, Tamiga & 2Bad, au lansat „Tropical, o piesa cu accent balcanic și sound de vară. În 2018 Laurențiu de la...

Tamiga & 2Bad au lansat videoclipul piesei „Tropical”
Genul Tau de Muzica joi, 20 iulie 2023, 11:39

Coldplay vine în România în 2024

Coldplay va concerta pe 12 iunie 2024, pe Arena Naţională din București, potrivit anunţului de pe site-ul oficial. „Music of the spheres world...

Coldplay vine în România în 2024
Genul Tau de Muzica miercuri, 19 iulie 2023, 15:26

”Pe pielea ta” cu Alb Negru, Ralflo și Rareș

Trupa Alb Negru implineste anul acesta 10 ani de activitate. Andrei Ștefănescu și Kamara se intalnesc cu fanii la WeLoveMusic – Festival de...

”Pe pielea ta” cu Alb Negru, Ralflo și Rareș