Trecerea de la post la regimul normal alimentar trebuie făcută treptat
Articol de Sabina Lapadatescu, 6 aprilie 2015, 09:37
În perioada Sărbătorilor Pascale, sănătatea și silueta sunt puse la grea încercare.
Nutriționiștii recomandă mesele cumpătate şi atenție la combinarea alimentelor.
Persoanele care au ţinut post trebuie să fie mai atente când vine vorba de ce pun în farfurie pentru a nu suprasolicita organismul.
Potrivit medicilor, cei care au ţinut post trebuie să reintroducă treptat mâncărurile grele şi pe bază de carne pentru a nu avea parte de disconfort digestiv, de colici renale, dischinezii biliare sau chiar de pancreatite acute.
Persoanele predispuse la astfel de afecţiuni sunt în special cele care au deja restricţii alimentare, impuse în cazul bolilor de nutriţie, hepato-renale, cardiovasculare, biliare sau diabet.
De asemenea, nutriționistii le recomandă românilor să combine friptura de miel cu garnitură de legume, nu cu cartofi, orez, paste fainoase sau mămăligă, să nu consume alcool pe stomacul gol și nici să fumeze în exces.
În privința desertului este bine să aveți pe masă dulciuri pregătite în casă.