Beneficiile cojilor de ouă
Articol de Sabina Lapadatescu, 10 aprilie 2015, 14:15
Fiecare ou conţine 750 – 800 mg de calciu, magneziu, fier, sulf, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, aluminiu, zinc, gelatina, colagen. De asemenea, proteina din coaja de ou este compusă din aminoacizi precum metionina, cisteina, lizina, izoleucina.
Cojile de ou sunt foarte bogate în calciu, care poate fi digerat şi absorbit de organism. Ele ar putea ajuta, tocmai din acest motiv, la remineralizarea dinţilor, făcându-i mai puternici.
Mai mult, membranele de coajă de ou conţin substanţe precum glucozamina şi acid hialuronic, care îmbunătăţeşte elasticitatea articulaţiilor.
Pentru a obţine pudră din coji de ouă, trebuie să speli cojile în apă călduţă, pentru a înlătura albuşul. Membrana, care conţine nutrienţi importanţi pentru articulaţii, nu trebuie înlăturată. După ce speli cojile, ele trebuie lăsate la uscat. După 15 minute, cojile devin crocante şi pot fi puse într-un blender, pentru a obţine pudra.