Sfaturi de Paşte
Articol de Sabina Lapadatescu, 10 aprilie 2015, 10:43 / actualizat: 25 aprilie 2019, 10:36
De Paşte, multe persoane au tendinţa să facă excese alimentare
Carnea de miel are o valoare calorică ridicată şi un conţinut mare de colesterol.
Medicii recomandă să fie consumată împreună cu cât mai multe legume, pentru o digestie bună.
De asemenea, stufatul sau drobul trebuie să conţină cât mai multă verdeaţă.
Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctor Alis Grasu ne spune cum este cel mai bine să mâncăm după o perioadă de post:
În această perioadă se consumă multe ouă. Ce recomandă doctorul?
Dacă masa a fost bogată în carne, ouă, maioneză și s-a terminat cu o felie de cozonac, atunci ar fi bine ca la două ore după masă să se consume fructe proaspete:
Si nu uitați:
În această perioadă, toți avem tendința să facem excese alimentare.
Știm că medicul ne recomandă ca lângă carnea de miel să avem legume, să nu mâncăm mai mult de două ouă pe zi și, dacă putem, să ne plimbăm cât mai mult în aer liber. Dar dacă se întâmplă să exagerăm, ce ar trebui să facem?
Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctor Alis Grasu:
Nutriționiștii ne recomandă să nu combinăm oul cu maioneza, carnea de miel să nu fie prăjită, ci pregătită la cuptor. De asemenea, fructele să nu lipsească.
În concluzie, putem mânca din toate bunătățile, dar nu toate la o singură masă.
Sursa: Mihaela Arion