Două autobuze electrice vor circula, de mâine, în Capitală

05. Autobuz electric - Bucuresti FMDouă autobuze electrice vor circula, de mâine, în Capitală.
Autovehiculele, produse de o companie chineză, se vor afla în teste, timp de două luni, pe linia 381, cea care leagă Piaţa Reşiţa de Piaţa Victoriei.

Autobuzele funcţionează cu baterii reîncărcabile, bazate pe o tehnologie de ultimă generaţie.
Ele au nevoie de un timp de încărcare de 5 ore şi prezintă o autonomie energetică de 150 de kilometri.
Vehiculele nu poluează deloc şi fac mai puţin zgomot decat cele clasice.

Primele 100 de autobuze electrice pentru transportul călătorilor din Capitală ar putea fi cumpărate peste 18 luni, a anunţat astăzi, Ion Dedu, directorul executiv al Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„După realizarea testelor, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate, aprobarea de Consiliul local al studiului, după care vom trece la procedura de achiziţie. În circa 18 luni putem vorbi de achiziţia unor astfel de autovehicule. Pentru o astfel de achiziţie pot fi utilizaţi banii locali, banii din Fondul de mediu local dacă se decide că pot avea o astfel de destinaţie, dar, sigur, din bani europeni se vor finanţa astfel de achiziţii. Când vorbim de preţul unui autobuz electric trebuie să evaluăm costurile salvării din zona de mediu, al poluării cu dioxid de carbon. În momentul în care vom plăti pentru amprenta de carbon, este clar că acest tip de autobuze este mai rentabil”, a precizat Ion Dedu.

Foto: Radu Şofran

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.