Locuitorii din oraşul Pantelimon îşi pot steriliza gratuit câinii

VIER PFOTEN sterilizează câinii din Pantelimon-Photo 2Fundația Vier Proten România a reluat campania de sterilizare a câinilor din orașul Pantelimon, județul Ilfov. În cadrul proiectului, realizat în parteneriat cu Primăria Pantelimon, specialiștii  vor steriliza și deparazita gratuit câinii din oraș. Municipalitatea va acorda sprijin logistic și se angajează să aplice soluții umane în cazul câinilor fără stăpân. În Pantelimon, oraș cu peste 23.000 locuitori, campania de sterilizare a animalelor a început în septembrie 2014, a fost sistată pe parcursul iernii, pentru ca începând cu luna mai și până în iulie să fie reluată.

”Dacă îți dorești cu adevărat să rezolvi problema câinilor nedoriți de pe străzi, există o soluție simplă și eficientă. Este suficient să ai un partener de încredere și lucrurile funcționează. Pantelimon este orașul al cărui primar a înțeles acest mecanism. A semnat un protocol cu Vier Proten  și împreună ne-am apucat de treabă.” A declarat Anca Tomescu, coordonator al echipei Animale fără StăpânVier Proten .

Proiectul face parte dintr-o campanie amplă, care a început în 2001 și care are ca obiectiv stoparea înmulțirii animalelor fără stăpân, câini și pisici, prin controlul reproducției și reducerea numărului de abandonuri. Până în prezent, medicii Vier Proten au sterilizat în România peste 50.000 animale fără stăpân, în medie 4000 animale pe an, în orașe precum: București, Cluj, Suceava, Comănești, Sibiu, Orăștie, 2 Mai, Vama Veche, Limanu, Dej, Călărași, Giurgiu, Piatra Neamț, Mangalia, Tulcea, Calafat, Mănești, Gherla, Oțelul Roșu, Sighișoara, Caracal, Hunedoara, Ploiești, Agigea, Băile Govora, Bușteni, Caracal, Cluj Napoca, Comănești, Dărmănești, Dej, Focșani, Galați, Gherla, Hunedoara, Moinești, Negru Vodă, Ploiești, Sinaia, Voluntari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.