Reţineri în privinţa vaccinării femeilor însărcinate
Articol de Sabina Lapadatescu, 5 iunie 2015, 09:10
Medicii evită vaccinarea femeilor în timpul sarcinii.
Tocmai de aceea, femeile însărcinate trebuie să acorde o atenţie sporită atât propriei sănătăţi, cât şi sănătăţii fătului.
Le este recomandată o alimentaţie echilibrată, să-şi facă analizele necesare şi să evite călătoriile în locurile care prezintă pericol de îmbolnăvire.
După cum a declarat în cadrul campaniei Radio România, doctorul Anca Simionescu, medic la Spitalul Filantropia din Bucureşti, există şi excepţii în care medicii recomandă vaccinarea: „În timpul sarcinii, nu este obişnuit ca noi să vaccinăm pacientele. Există un obicei care se practică la medicul de familie, imunizările pentru prevenirea tetanosului. De asemenea, am putea să vaccinăm în timpul sarcinii pacientele care sunt cu risc crescut de a contacta hepatita B şi, de asemenea, dacă am fi în situaţia unei epidemii foarte grave de gripă, cu decese materne, cu siguranţă că vaccinarea antigripală se poate practica în timpul sarcinii”.
De ce este atât de importantă vaccinarea, puteti afla în cadrul campaniei naţionale de informare „Vaccin pentru viaţă”care se desfasoara pe toate posturile Radio România, inclusiv Bucureşti FM.