Cumpărați alimente numai din locuri autorizate
Articol de , 13 iunie 2015, 15:33
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară avertizează că, în perioadele caniculare, crește riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare.
Din acest motiv oamenii sunt sfătuiți să cumpere alimente numai din spații autorizate și să le păstreze conform indicațiilor de pe ambalaje.
Astfel carnea, laptele și ouăle trebuie depozitate în frigider, la cel mult 4 grade, iar produsele congelate la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -12 grade C.
Fructele și legumele trebuie spălate bine atât înainte de a le consuma, cât și înainte de a le pune în frigider.
Mâncărurile gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite, iar produsele care au fost decongelate nu trebuie recongelate.
Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare le recomandă agenților economici să evite expunerea la vânzare a produselor de origine animală, în locuri și spații care nu asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare.
Inspectorii sanitari vor controla modul în care se transportă și depozitează produsele perisabile, pentru a preveni eventualele îmbolnăviri în rândul populației.
Consumatorii pot sesiza neregulile constatate la numărul de telefon 0800.826.787.