Cele mai interesante evenimente culturale ale zilei
Articol de Sabina Lapadatescu, 24 iunie 2015, 15:37
Concertul bucureştean de gală din cadrul celei de-a V-a ediţii a Turneului Naţional „Flautul Fermecat”, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, are loc de la ora 19:00, la Sala Radio şi vă propune lucrări de Bach, Donizetti, Schubert, Bártok, Caesare Giovaninni, Henri Mancini, Violeta Dinescu şi Tiberiu Brediceanu.
În a III-a seară a săptămânii, Bucharest Music Film Festival vă propune 4 programe susţinute în Piaţa George Enescu de:
– soprana Gabriela Daha, actorul Valentin Tiron şi pianista Adina Cocărgeanu, de la ora 20:00;
– Cvartetul Symphactory Strings, de la 20:30;
– Brass Tones Quintet Bucharest, de la ora 21:00;
– Cvartetul Artmusik ,de la ora 21:30′.
În a II-a seară a evenimentului urban „Iesc” prin care Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Primăriei Municipiului Bucureşti sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei în Grădina cu Filme susţine un recital Maria Răducanu.
În cadrul proiectului Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului, la care Bucureşti FM este partener media: la Hanul Gabroveni Marian Pălie susţine, la „Intersecţia de miercuri” de la ora 19:00 conferinţa „Avatarurile străzii. Modă, mentalități, obiceiuri de îmbrăcare”.
Ateneul Român găzduieşte 2 evenimente:
– la Sala Mică, de la ora 19:00, începe recitalul cameral „Ah, Varujan, muzica versurilor tale…”, având în program poeme de Varujan Vosganian, transpuse în muzică de Nathan Kelly, Violeta Dinescu, Mihaela Vosganian, Iulia Cibişescu-Duran, Sergio Assad şi Oronzo Persano;
– la Sala Mare, de la ora 18:30, are loc dezbaterea „Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică”, sub forma unui dialog între prof. Emil Constantinescu, preşedintele României între 1996 şi 2000 şi prof. Vytautas Landsbergis, primul preşedinte democrat al Lituaniei, profesor la Conservatorul de Muzică din Vilnius.
Proiectul internaţional „Goodbye Language”, dedicat relaţiei dintre arta contemporană şi filozofie, debutează cu vernisajul expoziţiei artiştilor Zbyněk Baladrán, Irina Gheorghe, Alina Popa şi Tomáš Svoboda, de la ora 20:00, la Atelier 35.
Seria întâlnirilor din cadrul expoziţiei „Învăţământul artistic bucureştean şi arta românească după 1950”, continuă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană cu un dialog purtat, de la ora 19:00, de curatorul Adrian Guţă cu artistul Petru Lucaci, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Autor: Cătălin Duţă