Stii cum poti evita problemele in concediu?
Articol de Vicentiu Andrei, 28 iunie 2015, 11:31
Concediul este una dintre perioadele cele mai asteptate de romani.
Pentru ca distracţia să nu fie însă umbrită de apariţia unor probleme de sănătate, trebuie să acordam o atenţie deosebita alimentaţiei.
In acest fel pot fi evitate toxinfecţiile alimentare, afecţiuni frecvente pe perioada verii, spune medicul nutritionist Corina Zugravu:
„Poti lua o parazitoza intestinala care sa reprezinte o boala serioasa pentru o perioada foarte lunga de timp.
In excursii, in concedii, trebuie sa fim foarte atenti ce mancare luam cu noi, sa fie produse care se altereaza putin sau deloc, sa lasam acasa snitelul, oul, sa ne bazam pe vegetale, dar si pe acestea sa le spalam foarte bine.”
Sfaturile doctorilor sunt sustinute si de neregulile descoperite recent pe litoral.
Peste 100 de kilograme de carne expirată, dar şi legume şi fructe mucegăite, au fost depistate la restaurantul unui hotel de patru stele din Mamaia.
Unitatea a fost inchisa de inspectorii de la Protecţia Consumatorului.
Controalele pe litoral continua pe toata perioada verii.