Cu artistii la ceaune
Articol de Stefania Grigore, 12 iulie 2015, 11:15 / actualizat: 12 iulie 2015, 12:46
”Cu artistii la ceaune” este proiectul gastronomico-artistic, propus si pus la punct de Alina Manole si Horatiu Serb la terasa La Copac, prin care artistii – fie ei muzicieni, actori, scriitori, dar si reprezentanti ai altor arte – au ocazia sa interactioneze cu publicul si altfel decat prin modul clasic scena-spectator.
Iar daca ati vazut cum se imbina muzica cu teatrul sau poezia cu muzica, sa stiti ca tot asa se imbina si arta culinara cu celelalte arte, diferit fiind doar materialul cu care se lucreaza.
Pe scurt, fiecare artist invitat alege doua feluri de mancare pe care sa le pregateasca la doua ceaune mari cu ajutorul gazdelor, in fata oamenilor adunati in jurul celui mai varstnic dud din Bucuresti. Iar daca alegerea felurilor de mancare ce urmeaza a fi gatite ii apartine in exclusivitate invitatului, procurarea ingredientelor si cantitatile revin chef-ilor de la terasa.
Proiectul a inceput in 2012 si acum a fost reluat. O seama de artisti printre care Ovidiu Lipan Tandarica, tobosar ex-Phoenix, Pasarea Rock, Radu Captari, actor si muzician. Alina Manole actrita si muzican de jazz folk, Camelia Capitanu, actrita si gazda a unor emisiuni gastronomice si-au anuntat participarea inca inainte ca proiectul sa fie reluat.
A fost randul Cameliei Capitanu sa ii incante pe bucuresteni cu o ciorba moldoveneasca cu afumatura si cu o rata pe varza.
Camelia Capitanu a marturisit intr-un interviu pentru Bucuresti FM ca acestea erau mancarile care ii placeau si in copilarie. Cei care au apucat sa guste s-au declarat mai mult decat incantati, unii cerandu-i apoi reteta fara nici o introducere, in vreme ce altii au fost cu ochii in patru chiar si la modul discret la invitata in vreme ce a a gatit.
In orice caz, cu totii au promis ca vor incerca si ei acasa aceste retete.
Urmatorul eveniment din cadrul proiectului va avea loc peste doua saptamani.
Autor: Cristina Toma