Cum sa ne bronzam sanatos?
Articol de Sorin Pavel, 16 iulie 2015, 13:41
Cu totii am vrea sa ne bronzam repede, uniform si fara riscuri pentru sanatate.
Nutritionistii sustin ca o alimentatie bogata in beta-caroten este pe de-o parte un catalizator pentru procesul de bronzare si pe de alta parte amelioreaza sensibilitatea pielii la lumina solara.
Beta- carotenul se gaseste in special in morcovi dar si in diverse alte fructe si legume: pepene galben, dovleac, cartof, mazare, spanac, salata, rosii, caise, prune, broccoli sau mango.
Cu cat culoare plantei este mai intensa cu atat concentratia de beta-caroten este mai mare.
Studiile arata ca un consum echilibrat de alimente bogate in beta-caroten ajuta organismul sa beneficiaze de antioxidantii necesari, adica de protectie impotriva radicalilor liberi, substante care distrug celulele.
O combinatie de beta-caroten cu vitaminele C si E este considerata foarte eficienta pe perioada verii, mai spun nutritionistii.
Consumatorii de alcool si tutun ar trebui sa se fereasca insa de suplimentarea aportului de beta-caroten deoarece creste riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare sau oncologice.
Foto: Teodora Bratu