La înălțime pentru o cauză nobilă: Copiii bolnavi de cancer!
Articol de Stefania Grigore, 17 iulie 2015, 11:07
De astăzi și până pe 19 iulie, Clubul Pentru Protecția Naturii și Turismului Brașov (CPNT) organizează cea de-a 7-a ediție a Marathon 7500 – o competiție care presupune parcurgerea unui traseu integral marcat în Munții Bucegi, cu o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 7500 de metri.
Linia de Start/Finish se află lângă sediul Salvamont Peștera.
Maratonul cuprinde doua secțiuni (Elită, Hobby), fiecare secțiune având câte trei categorii (feminin, masculin, mixt).
Timpul efectiv de concurs este de 35 de ore pentru secțiunea Elită și de 14 ore pentru secțiunea Hobby, distanța parcursă fiind aproximativ 90 km la secțiunea Elită și aprox. 45 km la secțiunea Hobby.
Este obligatoriu ca echipele să fie formate din două persoane, iar startul a fost dat în această dimineață, la ora 6.00.
Avem informații de ultimă oră de la una din echipele care a luat startul în Bucegi în această dimineață.
Claudiu Belețoiu aleargă împreuna cu Alexandru Kelerman la proba de ELITĂ, de 90 de km, în echipa cu numarul 118, denumită SUNT ÎN FORMĂ.
Cei doi participă la competiție și pentru o cauză nobilă – să ajute copiii bolnavi de cancer de la Asociația PAVEL!
Cei care vor să contribuie o pot face prin intermediul platformei de fundraising GALANTOM, mai spune Claudiu Belețoiu.
De unde vine denumirea acestui maraton? De la diferența pozitivă de nivel care totalizează 7500 de m. Această competiție este recunoscută ca fiind cea mai dificilă cursă montană din România, din cauza dificultății traseului, distanței, diferenței de nivel și a faptului că se aleargă pe tot parcursul nopții.
DESPRE ALERGĂTORII DIN ECHIPA SUNT ÎN FORMĂ:
Alexandru Kelerman e un tânar pasionat de oameni, care a început să citească psihologie, dezvoltare personală și business încă de la 17 ani. Acum face ceea ce iubește, ajută oamenii și scrie despre schimbări și impactul lor în viața noastră. La 19 ani a descoperit alergatul și s-a îndrăgostit de această formă simplă, dar puternică, de sport și meditație. A prins repede virusul alergărilor montane și acum aleargă primul său ultramaraton montan în 2015 (MARATHON 7500).
Alex recunoaște că îi place să viseze. Iubește să ia o idee și să o ducă până în panzele albe, să își imagineze cât mai multe rezultate finale și mai ales să o vadă pusă în practică. Alex spune că visatul e un lucru extraordinar: “Din vise s-au născut cele mai mari realizări ale lumii, din vise s-a născut totul. Înainte de a fi ceva, a fost cineva care a visat că va fi ceva. Și apoi visul s-a materializat și s-a transformat în ceva real, ceva tangibil, ceva ce poate fi experimentat și de alte persoane.”
Alexandru Kelerman mai spune că pe cât de bun este, visatul poate avea și o latură periculoasă. Asta pentru că există ”pericolul” ca visul să rămână doar atât, un vis, iar noi să ne îmbătăm cu apă rece și să îl ținem acolo, în capul nostru, în fiecare zi, dar să nu facem nimic pentru a-l transforma în realitate.
Claudiu Belețoiu este pasionat de mișcare din copilărie, când, deși a fost aproape de amputarea brațului drept, a continuat să practice diferite forme de sport, până la recuperarea completă.
Din Octombrie 2013, a început să alerge în competiții de anduranță, prima lui probă de alergare oficială fiind proba de maraton din cadrul Maratonului Internațional București. De atunci au urmat 15 curse de anduranță cu diferite grade de dificultate, care au constituit baza dezvoltării sale personale, nu doar fizice.
Claudiu consideră că cele mai importante distanțe sunt mentale, nu fizice. “Dacă tu crezi că poți sau crezi că nu poți, ai dreptate în ambele cazuri. Sunt întrebat frecvent de ce alerg și mai ales… de ce alerg pe distanțe mari. Un răspuns simplu ar fi că nu am găsit niciun motiv pentru care să nu fac asta! Alergarea pe distanțe mari, mai ales alergarea montană, schimbă ceva în interiorul tău. Când corpul tău ajunge să facă ceva ce mintea credea că nu e posibil, ceva în sistemul tău de valori se schimbă pentru totdeauna”, ne spune Claudiu.
Alexandru Kelerman și Claudiu Belețoiu își doresc ca experințele lor personale să fie un ajutor direcționat atât către cauze sociale, cât și către persoane care își doresc să producă o schimbare în viața personală și au nevoie de exemple care să îi inspire. Ambii alergători își îmbunătățesc în prezent abilitățile de public speaking în cadrul unui club de dezvoltare a abilităților de a susține prezentări în public (SPEAKERS CLUB), fiind prezenți pe scenele diferitelor evenimente, unde transmit mesajele lor legate de potențialul uman, forța inspirației și mai ales puterea interioară din fiecare!
Claudiu Belețoiu :
Autor: Andreea Erhan