Şoferii preferă să stea la coadă pentru a plăti taxa de la Feteşti
Articol de Stefania Grigore, 25 iulie 2015, 13:36
Taxa pentru punctul de trecere de la Feteşti de pe A2 este plătită în continuare cash, la ghişeu, în 40 la sută din cazuri, formându-se cozi, deşi există posiblitatea plăţii în benzinării sau prin SMS, arată CNADNR.
Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), din cei 30.345.406 de lei, încasaţi ca taxă pentru punctul de trecere de la Feteşti din 30 aprilie, 12.113.708 lei (39,92%) au fost plătiţi cash, la ghişeu, 13.636.886 de lei (40%), în benzinării, şi doar 4.594.812 lei (15,14%), prin SMS.
CNADNR precizează că, astfel, punctul de trecere cu plată cash este cel mai solicitat şi se formează cozi în anumite perioade.
Compania recomandă conducătorilor auto, care merg spre litoral, să achite tariful de trecere de la staţia de taxare Feteşti prin SMS sau prin plata în benzinării.
„Îi sfătuim pe toţi şoferii să folosească aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul «e-Tarif» cu o viteză de maxim 50 km/h. (…) Menţionăm că, atât pentru plata prin sms cât şi folosind plata în benzinărie, poţi trece rapid pe pod şi poţi plăti chiar şi a doua zi, până la ora 24.00”, arată CNADNR într-un comunicat.
Plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă se realizează prin intermediul achitării tarifului în benzinării sau prin SMS din 30 aprilie 2015.
Tariful poate fi achitat la staţii de distribuţie a carburanţilor enumerate pe site-ul CNADNR şi prin SMS la numărul 7577.
Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la benzinărie sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS şi care nu a fost utilizat rămâne valabil 12 luni de la data achitării.
Utilizatorii sunt rugaţi, ca la achitarea tarifului de trecere, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizaţi ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecţia ulterioară a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizandu-se doar în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
Un tarif de trecere achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, în această situaţie urmând a se încheia un proces verbal de contravenţie.
Informaţii privind achitarea tarifului de trecere se regăsesc şi pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro