FOTE 2015: România a ocupat locul 13 în clasamentul pe medalii

Delegaţia țării noastre a obținut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015, ediţia de vară, care s-a încheiat astăzi, la Tbilisi (Georgia).

Medaliile de aur au fost cucerite de înotătoarea Maria Claudia Gâdea (400 m mixt) şi de atletele Georgiana Iuliana Aniţei (triplusalt) şi Andrea Miklos (400 m), argintul a fost câştigat de atleţii Bogdan Ioan Sitoianu (lungime), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Mihăiţă Andrei Micu (ciocan), de judoka Răzvan Adrian Ciolan (cat. 73 kg) şi perechea Ştefania Selma Cadâr/Andreea Prisăcariu (tenis, dublu feminin), în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de înotătorul Daniel Cristian Martin (200 m spate) şi de jucătoarea de tenis Ştefania Selma Cadâr (simplu feminin).

Rusia a ocupat primul loc în ierarhie, cu 17 medalii de aur, 9 de argint şi 11 de bronz, urmată de Italia și Franţa.

În urmă cu doi ani, la ediţia de la Utrecht, România a ocupat locul 12 în clasamentul pe medalii, cu 2 de aur, 7 de argint şi 7 de bronz.

Echipa Olimpică a României a participat la FOTE 2015 de la Tbilisi cu 66 de sportivi şi 18 antrenori.

Reprezentanţii României au evoluat la şase dintre cele nouă sporturi înscrise în program, atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) şi tenis.

Astăzi, la atletis, Raluca Adriana Vrabie a ocupat locul 5 la aruncarea suliţei (47,41 m – cea mai bună performanţă personală a sa), iar Diana Elena Bogoş s-a clasat tot pe locul 5 la 800 m (02:11.42).

Echipa de handbal junioare Under-17 a ocupat locul 5, după ce a dispus cu 27-25 de Germania, în meci de clasament.

În finalele pe aparate la gimnastică artistică, Ioana Teodora Crişan a terminat pe locul 6 la bârnă (12,100 puncte), iar Olivia Cîmpian pe 7 la sol (13,600).

La judo, Mihai Leonard Tomescu (90 kg) a fost învins în primul tur de ungurul Peter Arvai, iar Alexandra Cristina Mazilu (+70 kg) a învins-o în primul tur pe Annika Karilaid (Estonia), a pierdut apoi la Raz Hershko (Israel), în recalificări fiind întrecută şi de bulgăroaica Ilina Stoianova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.