Concerte speciale la Festivalul „George Enescu”
Articol de Sabina Lapadatescu, 8 septembrie 2015, 12:04
Se spune că ziua de marţi ar avea trei ceasuri rele dar dacă vreţi să uitaţi de ele şi să le transformaţi în trei ceasuri plăcute atunci muzica bună este tot ce vă trebuie.
În cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, pe melomani îi aşteaptă două concerte de-a dreptul speciale.
În cadrul programului Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, de la ora 17:00 puteţi asculta un concert susţinut de The Deutche Kammerphilarmonie Bremen, sub bagheta dirijorului Trevor Pinnock şi având-o ca solistă la pian pe Maria Joao Peretz. În program sunt incluse lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura „La clemenya di Tito”, Concertul nr 27 pentru pian si orchestra în Si bemol Major şi Simfonia nr 41 in Do Major.
De la ora 20:00, la Sala Mare a Palatului, în cadrul programului Mari Orchestre ale Lumii puteţi asculta concertul susţinut de London Simphony Orchestra sub bagheta dirijorului Ion Marin avându-l ca solist la pian pe Lars Vogt.
În program: Suita pentru orchestră nr 2 in Do Major de George Enescu, Concertul în La Minor pentru pian de Edvard Grieg şi Muzica baletului „Pasărea de foc” de Igor Stravinski.
Dacă iubiţi muzica şi doriţi să ascultaţi aceste concerte dar nu ati mai gasit bilet, puteţi merge să le ascultaţi la Cinema&More de la Băneasa Shopping Center unde vor fi transmise live la ora 17:00 şi 20:00.
De asemenea, dacă veţi merge să vedeţi transmisiile concertelor live înainte de a intra în sala de cinema puteţi să vă opriti puţin şi să incercati să îl descoperiţi pe Enescu şi altfel: creând chiar propria ta melodie care pornește de la acordurile “Rapsodiei Române“, una dintre cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului român.
Cutia Muzicală este o instalație interactivă care combină piesele Lego și elementele caracteristice ale unei cutiuțe muzicale într-un obiect care îi invită la joacă pe cei mici și pe părinti, deopotrivă. Copiii pot recompune, notă cu notă, un fragment din piesa muzicală Rapsodia Română, așezând în locuri deja marcate cuburile colorate. Piesa creată le va fi dăruită la final, pe un stick USB pentru a o putea păstra ca amintire.
Autor: Cristina Toma