Prietenia ca filosofie de educatie
Articol de Stefania Grigore, 16 septembrie 2015, 16:09
Astazi, in prima zi dupa Rosh Hashana, anul nou evreiesc, elevii de la Complexul Educational Lauder Reut au inceput cursurile. Aici pe langa materiile pe care copiii le studiaza la clasa ei mai invata ceva in plus: prietenia care sta la baza filosofiei educationale de aici. Este vorba atat despre cultivarea prieteniei dintre copii dar si dintre profesori si elevi.
Doamna Tova Bin Nun, directoarea complexului educational Lauder Reut ne-a explicat ca este usor sa ii faci pe copii sa devina prieteni chiar daca unii dintre copii sunt la inceput mai timizi si au reticente in a-si face prieteni.
Exista si o prietenie care se cultiva intre copii si profesori. Doamna Tova Bin Nun, directoarea complexului Lauder ne-a spus, de exemplu ca cei mici pot spune profesorilor pe nume dar aceasta nu inseamna ca ar exista vreun rabat de la regulile de buna purtare si de la studiu care ramane mereu pe primul plan.
De asemenea, copiii crescuti si educati in aceasta filosofie au demonstrat ca se descurca mai bine nu doar in acumularea cunostiintelor ci si in expunerea lor, dezvolta mai usor relatii cu oamenii din jurul lor chiar daca acestia sunt foarte diferiti de ei. Peste ani puterea lor de adaptabilitate la un mediu nou este mai mare, dovada fiind si faptul ca unii dintre forstii absolventi au ajuns sa studieze in institutii universitare de prestigiu din tara si din strainatate cu rezultate foarte bune.
Copiii prezenti in curte de la clasa pregatitoare la ultima clasa de liceu erau foarte bucurosi ca se intalnesc cu colegii dar si cu profesorii. In curte erau prezenti si absolventi din promotiile trecute, unii dintre ei parand mai incantati chiar decat copiii de la clasele mici de revederea cu fostii colegi si profesori.
Autor: Cristina Toma