Recomandări pentru eliminarea rapidă a nicotinei din corp
Articol de Stefania Grigore, 22 septembrie 2015, 16:16
Toţi fumătorii şi cei care s-au lăsat recent de tutun ar trebui să introducă în meniu, în cel mai scurt timp posibil, alimente care îi vor ajuta să elimine rapid din organism nicotina. Este cunoscut faptul că dependenții de tutun au carenţe de vitamine și minerale, deoarece fumatul influenţează negativ capacitatea de absorbție a acestora din alimente. Acest obicei are cea mai mare influență în scăderea cantității de vitamina C și, cu cât este mai mare numărul de țigări fumate în timpul zilei, cantitatea de vitamină C din organism este tot mai mică.
Acesta este motivul pentru care fumătorii au nevoie zilnic de 2.000 de mg de vitamina C, care pot fi furnizate printr-un aport regulat de fructe și legume. Experții europeni au stabilit că fumătorii care cresc aportul de fructe și legume reduc cu 23 % posibilitatea de incidenţă a cancerului pulmonar. Un impact pozitiv asupra stării de sănătate a persoanelor dependente de tutun îl au rădăcinoasele și legumele cu frunze, varza, usturoiul, ceapa şi ciupercile.
De asemenea, în fiecare dimineață înainte de masă, ei trebuie să consume un pahar de apă caldă în care se pun sucul de la o lămâie şi o linguriţă cu miere.