Sorin Oprescu ar putea fi consultat de medicii de la Spitalul Municipal

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii primarului suspendat al Bucureştiului, a anunţat, astazi, că apărarea a solicitat în mod expres, printr-o cerere depusă la Arestul Capitalei, ca Sorin Oprescu să fie dus la Spitalul Universitar.

”După ce a fost la Spitalul Sf. Ioan aseară, s-a învederat a merge la Floreasca pentru o reevaluare şi o posibilă intervenţie, dacă se confirmă suspiciunile pentru care a fost dus. Dânsul a spus că nu doreşte să meargă şi că în situaţia în care se va ameliora problema este în regulă, iar dacă se va agrava atunci să meargă. Astăzi, domnia sa a solicitat în mod expres, noi, apărarea, am făcut o cerere în scris în acest sens, prin care am solicitat să fie dus la Spitalul Universitar Municipal Bucureşti. Din ceea ce ştiu este o problemă cardiacă, nu am văzut documentele medicale ca să pot să confirm şi nici nu sunt de profesie. Însă cei doi doctori sunt de cardio. (…) Este o problemă de sănătate care trebuie tratată”, a spus Mocanu.

El a precizat că apărarea nu a cerut înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură invocând probleme medicale.

În ceea ce priveşte termenul la care trebuie să primească un răspuns privind controlul medical la spitalul cerut, Mocanu a spus că ”este o ambiguitate”.

Avocatul a mai spus că la problemele de sănătate ale lui Sorin Oprescu ar fi putut să contribuie atât stresul, cât şi regimul alimentar.

” În linii mari a fost suspect de un preinfarct. În acest moment s-a constatat, în urma analizelor făcute, nişte modificări ECG şi o enzimă (…) foarte ridicată, care nu este decât indicele unui infarct. E pe fond de stres, care a fost amplificat de motivarea Curţii de Apel Bucureşti’, a declarat presei Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii primarului suspendat al Bucureştiului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.