Avocatul Poporului trage un semnal de alarmă

Avocatul Poporului recomandă prezentarea de urgență a fostului primar Sorin Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan având în vedere agravarea stării de sănătate și contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Avocatul poporului Victor Ciorbea a prezentat astăzi concluziile raportului unei echipe formată din medici reprezentanți ai unor ONG-uri și ai Avocatului poporului la penitenciarul Jilava.

Potrivit acestor recomandări este necesară reexaminarea periodicității primirii pachetelor de către persoanele arestate preventiv și cantitățile de alimentare pe care acestea le pot primi în pachete, în cazul persoanelor custodiate aflate în situații medicale care impun un regim alimentar special.

Potrivit raportului este necesară și asigurarea confidențialității și intimității examinării medicale a persoanelor arestate preventiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.