Trei zile de festin la „Toamna în bucate”
Articol de , 7 octombrie 2015, 14:45
Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, CREART, se pregătește pentru sărbătoarea “Toamna în bucate”!
Ca la orice sărbătoare, nu se poate pregăti cadrul festiv fără muzică, roade alese sau voie bună din belșug!
Viile au fost culese, roadele s-au copt, iar bucatele de abia așteaptă să fie gustate pe parcursul a trei zile festive, în centrul Capitalei!
În perioada 9-11 octombrie 2015, bucureștenii sunt invitați la un ospăț tardiv de toamnă, în curtea sediului CREART, din strada Lahovari, nr. 7, care să încununeze recolta acestui sezon aromat.
Strugurii, merele, perele sau gutuile vor îndulci atmosfera din grădină, iar bucatele calde vor completa șirul preparatelor încărcate cu savoare, ce vor cuceri până și cele mai pretențioase gusturi.
Evenimentul reunește expozanți de top care beneficiază de participare gratuită, scopul acestuia fiind susținerea producătorilor autentici în promovarea produselor proprii, dar și transformarea în timp într-un proiect de referință.
Luna lui brumar serbează și muzica românească printr-o serie de concerte, organizate în Grădina cu Filme – Cinema & More, cunoscuta locație pentru proiecțiile de film și spectacolele dedicate artei, ce își propune să reproducă atmosfera grădinilor de vară din marile centre culturale europene, situată în Lahovari, nr. 7. Astfel, vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 19:30 – 21:00, grădina va fi animată de repertorii variate ale artiștilor români îndrăgiți, ce vor aduce ritmuri și acorduri antrenante în cadrul festiv.
Vineri – 9.10.2015, în prima zi a sărbătorii tomnatice, Viorica și Ioniță din Clejani va urca pe scenă pentru un concert autentic, cu influențe tradiționale românești, acompaniat de un adevărat spectacol cu acorduri de taraf.
Sâmbătă – 10.10.2015, Diana Matei și Taraful Cleante vor continua atmosfera de sărbătoare în tonuri populare, menite să atragă spiritul de petrecere, iar duminică – 11.10.2015, seara este dedicată lui Alin Pascal Band, pentru a schimba registrul pieselor într-un stil care să amintească emoția zilelor de toamnă, dar care să presare, în același timp, note energice și vesele.
Deliciile culinare își așteaptă oaspeții, pe parcursul celor trei zile, între orele 11:00 – 21:00, cu zone speciale încărcate cu fructe, dulciuri, preparate calde și multe alte surprize apetisante! Nu vor lipsi nici preparatele tradiționale, gemurile sau dulcețurile, realizate după rețete autentice autohtone. Așadar, atât cei mici, cât și cei mari, vor fi întâmpinați de o varietate culinară, menită să încânte toate preferințele vizitatorilor!
Intrarea este liberă!