Filmul reactiei autoritatilor la tragedia din Clubul Colectiv. Raspuns SOCANT la intrebarea CINE E DE VINA?
Articol de Vicentiu Andrei, 1 noiembrie 2015, 09:39 / actualizat: 1 noiembrie 2015, 17:33
UPDATE ORA 17.30: Numărul victimelor incendiului de vineri seara a crescut la 30!! O femeie internată la Spitalul Bagdasar Arseni a decedat în urmă cu câteva minute!
UPDATE: Numărul victimelor incendiului din clubul Colectiv a crescut la 29. Află totul despre bilanțul tragediei de AICI!
Filmul zilei de după noaptea de coșmar din Clubul Colectiv. Bucureștiul între scânteie și candela pe trotuar… autorizații date aiurea, lipsă de controale și un moment de inconștiență…
Eroi au fost echipele de intervenție, oamenii simpli și personalul din spitalele neîncăpătoare care a venit la serviciu în timpul liber!
O tragedie fără precedent în istoria societății românești din ultimii 25 de ani a avut loc alaltăieri seara.
Doua zeci si șapte de tineri care participau la un concert rock, într-un club bucureștean si-au pierdut viata, iar alți aproape 180 se afla în stare grava.
Vezi AICI ce s-a intamplat in noaptea de vineri spre sambata in Clubul Colectiv!
O asemenea tragedie nu a mai avut loc în România de la ultimul spectacol al Cenaclului „Flacăra”, care a avut loc la Ploiești, înainte de 1989.
Cum s-a putut întâmpla asa ceva?
De ce nu au prevenit autoritățile o asemenea catastrofa?
Răspunsurile la aceste întrebări trebuie căutate cu peste 10 ani în urmă.
În 2004, Guvernul a hotărât simplificarea procedurilor legale pentru înființarea si autorizarea agenților economici.
Astfel, pentru ca o societate comercială să poată desfășura o activitate economică, aceasta trebuia sa fie legal înființată si sa aibă trecuta în actul constitutiv respectiva activitate.
Cu actul constitutiv si cu titlul de proprietate asupra imobilului unde urma sa se desfășoare activitatea respectiva, ori cu contractul de închiriere al spațiului, administratorul firmei se duce la Registrul Comerțului, unde depune o declaratie pe proprie răspundere ca societatea îndeplinește toate condițiile cerute de lege pentru desfășurarea activităților economice trecute în actul constitutiv.
De la Registrul Comerțului se obtine un Certificat în baza caruia se solicita de la Primăria de sector acordul de funcționare.
Abia dupa derularea acestor faze, organele statului, pompierii, Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Protectia Alimentelor, inspecția muncii etc., ar urma sa întreprindă controale, pentru a verifica veridicitatea celor declarate pe proprie raspundere, la Registrul Comerțului.
Efervescenta mediului economic face ca aceste controale sa nu poata tine pasul cu apariția societăților comerciale și înființarea punctelor de lucru ale acestora.
Pe romaneste asta inseamna ca de fapt in cele mai multe cazuri controalele se fac de mantuiala sau NU SE FAC DELOC!
În plus, împarțirea competențelor de control intre prea multe instituții ale statului (pompierii verifica măsurile PSI, ANSVSA verifica igiena, Garda Financiara verifica disciplina financiara) duce la o diluare a eficientei controalelor, la tracasarea agenților economici și la pasarea raspunderii intre instituții.
Așa a devenit posibila tragedia de vineri seara.
Administratorul clubului a declarat pe proprie raspundere ca locația respectiva îndeplinește criteriile și ca vor fi luate toate masurile de protecție împotriva incendiilor și, in baza acestei declarații, a obținut acordul de funcționare de la Primaria Sectorului 4.
Pompierii nu au reușit sa ajunga sa verifice pe teren masurile de protecție împotriva incendiilor, iar cei de la primarie nu au aceasta atribuție.
Mai mult decât atat, administratorul clubului nu a solicitat un aviz pentru organizarea unui spectacol pirotehnic.
Acestea sunt faptele, golite de reacții emoționale, și aceasta este cauza pentru care Primarul Sectorului 4 cerea desființarea acelei declarații pe proprie raspundere și revenirea la sistemul de autorizare prealabila.
Concluzia este una singura, socanta…Simplificarea procedurilor duce la lipsa de responsabilitate!
A FOST DE AJUNS o declaratie pe proprie raspundere, la Registrul Comerțului…cum a putut statul român sa permită asa ceva, de ce au stat primarii cu bratele încrucișate in fata unei asemenea aberații?
Răspunsul il putem ghici cu toții…cluburile de noapte aduc tuturor BANI, in toate formele!
Dupa tragedia din clubul Colectiv, BucurestiFM reface filmul reactiei autoritatilor, dupa primele ore de groaza.
Sâmbătă, ora 04:28
Parchetul Tribunalului Bucuresti ancheteaza cauzele incendiului de la Clubul Colectiv, soldat cu 27 de morti si aproximativ 200 de raniti, urmând sa faca cercetari pentru ucidere din culpa si apoi sa stabileasca cine ar fi vinovatii pentru aceasta tragedie.
Sâmbătă, ora 04:35
Devine publica informatia ca actionarul principal al firmei care detine Clubul Colectiv din Capitala, unde 27 de persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost ranite într-un incendiu izbucnit în timpul unui concert, este Alin Anastasescu si are doi asociati.
Sâmbătă, ora 04:40
Chiar daca medicii și autoritățile au anunțat ca pentru aceasta noapte spitalele au suficiente rezerve de sânge, la centrul de transfuzii s-a facut coada din cursul nopții.
Sâmbătă, ora 07:10
Unsprezece spitale din Bucuresti sunt pline până la refuz cu oameni raniti în incendiul devastator din Clubul Colectiv.
La Spitalul Muncipal sunt 24 de raniti, 9 în stare grava. Pentru unul dintre cei adusi aici, medicii nu au mai putut face nimic.
La Spitalul Floreasca au ajuns cei mai multi raniti. Sunt 56 de oameni internati acolo din care 17 la terapie intensiva.
La Spitalul de Arsi au fost adusi 35 de raniti. La aceasta ora mai sunt internati 28.
Pentru ca unitatile de primiri urgente din Capitala sunt arhipline, o parte dintre victime ar putea fi mutate în alte spitale din tara. Ministerul Apararii a anuntat ca doua avioane si doua elicoptere sunt pregatite pentru a transporta ranitii.
Sâmbătă, ora 07:20
Mircea Dușa, ministrul Apărării: „Avioanele sunt pregătite, în momentul în care ni se solicita, decolam imediat. Doua avioane sunt pregatite, echipate medical, si doua elicoptere”.
Sâmbătă, ora 07:40
Guvernul anunta ca vor fi trei zile de doliu national dupa incendiul din clubul bucurestean.
Sâmbătă, ora 07:45
Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirothenic de aseara, a declarat Raed Arafat.
Nu a existat nicio solicitare catre ISU pentru verificari si autorizari pentru un eveniment care presupune spectacol pirotehnic la interior, a adaugat Raed Arafat.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat spune ca incendiul a fost anuntat la ora 22.32 de minute, iar echipajele au ajuns la fata locului 11 minute mai târziu.
Sâmbătă, ora 07:50
Firma avea autorizatie de functionare pentru spectacole cu materiale pirotehnice din grupal I, cele mai slabe, mai putin periculoase si mai putin spectaculoase, pentru spectacole în interor.
Astfel, nu ar fi fost necesara o astfel de solicitare de la ISU pentru un eveniment de tipul celui de vineri seara, dar anchetatorii cauta probe daca nu cumva societatea a folosit materiale pirotehnice din grupele superioare, care ar fi avut nevoie de autorizatii suplimentare, ce ar fi presupus o solicitare catre municipalitate, apoi catre politie si apoi catre ISU.
ISU ar fi trebuit sa verifice spatiul si apoi sa decida daca emit sau nu aceasta autorizatie.
Sâmbătă, ora 08:00
S-au facut cercetari dupa ce IML a preluat trupurile neînsufletite, s-au demarat procedurile de cercetare la fata locului, care continua la aceasta ora.
Sâmbătă, ora 08:15
Specialistii urmeaza sa se intereseze strict de materialele pirotehnice folosite. Între timp, procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpa.
Sâmbătă, ora 08:30
Autoritatile anunta ca Alin Anastasescu, principalul actionar al Clubului Colectiv, a fost chemat vineri spre sambata noaptea la audieri.
El a ajuns la Politia Capitalei în jurul orei 3:30.
La audieri vor trebui sa vina patronii si organizatorii evenimentului pirotehnic.
Din primele informatii se pare ca nu ar fi singura firma care a organizat acest eveniment pirotehnic.
Anchetatorii trebuie sa stabileasca cu exactitate numarul persoanelor care erau în club la momentul tragediei, care era capacitatea clubului, daca patronii aveau asigurate conditiile de evacuare.
În cursul noptii, politistii au mers din spital în spital pentru a sta de vorba cu persoanele care puteau da declaratii despre tragicul eveniment.
Sâmbătă, ora 08:44
Raed Arafat a facut noi precizari: Clubul Colectiv nu avea autorizatie pentru organizarea de evenimente la care sa participe un numar asa mare de persoane. „Nu avea autorizatie pentru aglomerari de persoane, pentru activiti cu persoane multe”.
Sâmbătă, ora 09:10
Ministrul Sănătății: „Facem apel pentru a nu fi aglomeratie si pentru conservare pentru zilele urmatoare când vom avea nevoie de cantitati suplimentare. Sa nu ne ducem toti…este asigurat necesarul. Sunt cele trei centre unde se pot duce oamenii”.
Sâmbătă, ora 09:30
Reprezentatii companiei care a organizat show-ul pirotehnic din clubul Colectiv nu vor sa ofere detalii suplimentare.
Sâmbătă, ora 10:05
Zece dintre pacientii internati la Spitalul de Arsi din Bucuresti sunt în stare foarte grava, având arsuri pe jumatate din suprafata corpului.
Toti sunt intubati, iar prognosticul în cazul lor e rezervat. Situatia în cazul lor se poate agrava în zilele urmatoare, a declarat un medic de la Spitalul de Arsi din Bucuresti.
Sâmbătă, ora 10:25
Ancheta a fost preluata de Parchetul General.
Sâmbătă, ora 10:30
Spitalul SRI a primit 7 raniți în urma tragediei din București, anunta Serviciul Român de Informații.
Eduard Hellvig a dispus ca Spitalul Clinic de Urgen?a Prof. dr. Agrippa Ionescu sa intre în dispozitivul de urgență pentru primirea și tratarea raniților.
„În Unitatea de Primiri Urgențe, au fost internate 7 persoane, dintre care 4 cu rani foarte grave si 3 intoxicate cu fum. Dintre cele 7 persoane, doua au cetățenie spaniola și una cetățenie italiana. Pacienții internați la Spitalul Clinic de Urgență prof.dr.Agrippa Ionescu beneficiază de cea mai atenta monitorizare medicala și de tratament adecvat starii lor de sănătate.
SRI a ținut legătura permanent, din momentul debutului crizei, cu viceprim-ministru Gabriel Oprea, secretarul de stat Raed Arafat și sistemul medical de urgență. Datele sunt comunicate în permanență catre MAI și Ministerul Sănătății. Conducerea Serviciului își exprima solidaritatea față de cei afectați de incendiu și transmite condoleanțe familiilor îndoliate”, a transmis SRI.
Sâmbătă, ora 10:33
La ora 12.00, Klaus Iohannis se întâlnește cu ministrul de Interne Gabriel Oprea si cu secretarul de stat Raed Arafat.
Sâmbătă, ora 10:40
Paisprezece dintre pacientii internati la Spitalul Floreasca sunt ventilati mecanic.
Rudele celor internati spun ca medicii nu le ofera prea multe informatii, se asteapta o perioada pentru stabilizarea starii lor.
La Floreasca au ajuns 57 de pacienti, dintre acestia 25 au fost externati, iar 17 au fost transferati catre alte spitale.
Sâmbătă, ora 11:05
Klaus Iohannis a ajuns la Spitalul Floreasca
Sâmbătă, ora 11:40
I. Lascar, seful Clinicii de Chirurgie de la Floreasca: „Este ca la razboi, se opereaza simultan în mai multe sali”
Sâmbătă, ora 11:55
Mesajul Majestatii Sale Regele Mihai I, în urma incendiului tragic din Capitala.
Sâmbătă, ora 12:10
A fost reluata cercetarea la fata locului la clubul Colectiv.
Au revenit anchetatorii care au mai cercetat locul incendiului si noaptea trecuta dupa interventia medicilor. Dupa ce dosarul a fost preluat de Parchetul General, s-a decis reluarea acestei cercetari. Au venit si politisti criminalisti, specialisti de la interventii pirotehnice.
Sâmbătă, ora 12:37
Presedintele Klaus Iohannis a plecat de la Cotroceni, dupa ce s-a întâlnit cu Gabriel Oprea si Raed Arafat.
Seful statului merge la locul tragediei, la clubul Colectiv.
Sâmbătă, ora 12:45
Klaus Iohannis a ajuns la clubul Colectiv, unde a depus un buchet de flori si a tinut un moment de reculegere.
Sâmbătă, ora 13:00
Patru cetățeni străini au fost răniți aseara, în incendiul de la clubul Colectiv.
Este vorba despre doi spanioli, și un italian, internati la Spitalul SRI, și un german internat la Spitalul Universitar.
Sâmbătă, ora 13:20
Premierul Victor Ponta a declarat în ședința de Guvern ca zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie vor fi declarate zile de doliu național.
Sâmbătă, ora 14:00
Balurile bobocilor care urmau sa aiba loc în perioada urmatoare au fost anulate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Sâmbătă, ora 14:05
Radio România îsi exprima sentimentele de compasiune si solidaritate fata de familiile si prietenii victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucuresti.
„Suntem profund îndurerati si permanent aproape de toti cei care au avut de suferit în urma tragicului incident.”
Sâmbătă, ora 14:10
Donarea de sange continua!
Sute de oameni au venit astazi la Centrul de Transfuzie Sanguina din Capitala pentru a dona sânge și a ajuta victimele incendiului din clubul Colectiv. Aproximativ 600 de persoane au raspuns apelului facut de ministrul Sanatații și ISU București.
Directorul Centrului de hematologie, Doina Gosa, a declarat ca tot personalul este mobilizat pentru a prelua persoanele ce doresc sa doneze sânge. Ea a facut un apel catre cei care vor sa doneze sânge sa revina la centru mâine dimineață la ora 8.
Sâmbătă, ora 14:15
Edilul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a afirmat ca acordul de funcționare pentru clubul unde s-a petrecut tragedia de aseara a fost eliberat de Primaria Sectorului 4 în baza unui dosar în care se aflau toate avizele cerute de lege, inclusiv avizul de la pompieri.
Sâmbătă, ora 14:30
Primaria Capitalei sprijina familiile victimelor incendiului din Clubul Colectiv.
Municipalitatea a anunțat ca va asigura locuri de veci gratuite și va suporta cheltuielile de înmormântare.
Cei care au nevoie de sprijin pot suna la numarul de telefon 0800.800.868.
Tragedia de vineri seara intensifica verificarile în localurile din Bucure?ti. Primaria Generala va declanșa o acțiune ampla de control în toate cluburile din Capitala, cu sprijinul Poliției și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Sâmbătă, ora 15:00
Nume cunoscute apar pe lista victimelor din Colectiv
Sâmbătă, ora 15:40
Ministrul Sanatății, Nicolae Banicioiu, a declarat sâmbătă ca în spitalele bucureștene se înregistrează câteva zeci de raniți aflați în stare critica sau grava, proveniți din incendiul de la clubul din Capitala, dar a menționat ca situația poate evolua „de la ora la ora”.
„Aici sunt zece, la Floreasca sunt 13, la Bagdasar opt, la Pantelimon unu, care a fost transferat la Floreasca, la Municipal sunt opt în stare critica, în diverse stadii, pentru ca unii sunt în stare critica, unii în stare grava, dar, repet, situația poate evolua de la ora la ora”, a susținut Banicioiu, la Spitalul de Ar?i.
El a adaugat ca au fost identificați 16 pacienți și au rămas neidentificați 11 și le-a recomandat rudelor acestora din urma sa apeleze numerele de telefon mediatizate de MAI.
Sâmbătă, ora 16:00
Federatia Romana de Fotbal a anuntat printr-un comunicat oficial ca etapa a 16-a din Liga 1 se va desfasura cum era programata în zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, se vor tine momente de reculegere la începutul meciurilor iar jucatorii vor purta banderole negre.
Si Federatia de Baschet a anuntat ca partidele programate azi se vor disputa.
Federatia Romana de Handbal a decis ca la meciurile de azi sa fie momente de reculegere si jucatorii sa poarte banderole negre si fara muzica în sala pe parcursul pauzelor.
Sâmbătă, ora 17:00
Tragedia de vineri seara, dintr-un club din centrul Capitalei, a facut înconjurul lumii.
Agențiile internaționale de presa, ziarele și posturile straine de televiziune au prezentat imagini cutremuratoare de la fata locului.
Reuters, CNN, The Guardian, Der Spiegel și Le Figaro anunță ca este unul dintre cele mai grave incidente produse în România.
Tragedia de la București este relatata și de numeroase posturi de televiziune din țările vecine, dar și de canalul de limba araba, Al-Jazeera.
Sunt citați martori oculari, care povestesc prin ce au trecut azi-noapte în Clubul Colectiv, în care câteva sute de oameni participau la un concert.
De altfel, mulți dintre românii plecați în străinătate au aflat de tragedie de la posturile de radio și televiziune din țările în care locuiesc și au sunat îngrijorați acasa.
Incendiul a pornit de la artificiile care au aprins buretele ce izola un stâlp al localului, iar flacarile s-au extins cu repeziciune și la tavan.
27 de oameni au murit și peste 140 sunt internați în spitalele din Capitala.
Sâmbătă, ora 18:00
Inspectorii din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei demareaza sâmbata seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente, urmând sa verifice daca societatile care administreaza unitatile respecta avizele care stau la baza emiterii autorizatiei de functionare.
Actiunile survin incendiului petrecut în noaptea de 30 noiembrie, la un club din Capitala, soldat cu zeci de morti si raniti.
Sâmbătă, ora 18:10
Având în vedere tragedia produsa în data de 30 octombrie 2015 în Bucuresti, precum si instituirea de catre Guvernul României a doliului national în întreaga tara în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2015, organizatorii Festivalului National de Teatru, solidari cu victimele accidentului si familiile acestora, au decis amânarea a patru spectacole programate în ultimele zile de Festival.
Sâmbătă, ora 19:00
Raed Arafat spune ca legea autorizatiilor pentru localurile care nu sunt conforme se va schimba, prin urmare orice club sanctionat pentru ca nu corespunde normelor de siguranta, va fi amendat, iar administratorii vor fi urmariti penal daca nu se conformeaza cu modificarile cerute de echipele de control.
Legea nu prevede in prezent sanctiuni daca administratorii nu vor face modificarile necesare, dupa ce un control a constatat anumite nereguli. De asemenea se va tine cont si de capacitatea maxima pe care o au cluburile, nu vor mai fi permise excese in acest sens.
Sâmbătă, ora 19:00
O parte din companiile private din Romania sunt solidare cu victimele incendiului de la Colectiv si rudele acestora, dar si cu medicii de la spitalele din Capitala.
Este vorba despre farmacii, firme de taximetrie, companii de turism, hoteluri, spitale private, pizzerii si firme de catering.
Spre exemplu, spitalul Medlife anunta ca ofera victimelor tratament in regim ambulatoriu.
De asemenea, compania UBER ajuta cu transport gratuit pentru cei care doneaza sange, iar o parte din pizzeriile si restaurantele din capitala ofera mancare pentru medici si donatori.
In plus, farmacia Materna spune ca are disponibile tratamente pentru vindecarea plagilor arse.
Si siteul vola.ro anunta ca ofera zboruri gratuite pentru rudele de gradul 1 si 2 din strainatate.
Si Skal International Romania anunta ca are disponibile locuri in hoteluri din capitala pentru rude.
Sâmbătă, ora 19:10
Utilizatori ai platformei Facebook îsi îndeamna prietenii sa nu iasa în cluburi, în noaptea de sâmbata spre duminica, între orele 22.00 – 06.00.
Pentru asta, utilizatorii au creat grupul public NIMENI in cluburi! ASTAZI NU IESIM IN CLUB!, care a avut un impact de 100.000 de persoane, pâna la aceasta ora.
În argumentația lor, inițiatorii spun ca ”Unii au prieteni, altii rude sau simple cunostinte care au murit, au fost ranite sau au scapat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poti ramane indiferent la o asemenea tragedie!! Cu totii suntem revoltati, ingroziti, socati, ne intrebam „cum este posibil”..Cum este posibil sa functioneze un asemenea „club”? O bodega? Pentru ca lumea merge acolo! Daca lumea nu le-ar frecventa, s-ar inchide! Haideti ca ASTAZI sa facem altceva decat sa iesim in club, sa realizam ca putea fi orice alt club si oricare dintre noi, doamne fereste! Din respect pentru cei care au murit si pentru a lua atitudine sa nu se mai intample asa ceva!”
Invitația este clara: Haideti sa ne anulam iesirile in cluburi, sa ne petrecem seara in alt fel decat sa iesim in club! Sa „protestam” in felul acesta pentru ca patronii sa inteleaga ca nu pot face bani oricum si cu orice pret, autoritatile sa inteleaga ca nu pot da oricum aprobari, sa inteleaga toti ca nu mai putem merge pe principiul „Lasa ca merge si asa!” Sa nu se mai joace cu vietile amenilor! Sa se faca controale amanuntite, sa fie publicate cluburile care nu au avize de functionare si care reprezinta un pericol pentru clienti! Altfel, peste o luna, doua, trei se uita..trebuie sa luam atitudine!”
Inițiatorii invita utilizatorii Facebook sa utilizeze hastagul #nimeniincluburi si sa mearga, în numar cât mai mare, sa doneze sange la spitale!
Pe pagina acestui grup apare o lista (în continua creștere) care conține toate cluburile bucure?tene care vor fi închise în aceasta noapte.
Pâna acum, și-au anunțat aceasta intenție cluburile ONE, Player, Fratelli, Princess, BOA, Gaia, Kristal, Bamboo, Vintage, Finnish, Cafe DEKO.
Sâmbătă, ora 20:45
Trei dintre persoanele decedate în urma incendiului de aseara, din clubul colectiv, sunt în continuare neidentificate.
Trupurile lor se afla la Institutul Național de Medicina Legala, a declarat ministrul Sanatății, Nicolae Banicioiu.
Rani?ii, 146 la numar, sunt internați în 13 spitale din București. Zeci dintre ei se afla în stare grava, cu arsuri între 20 și 70 la suta din suprafața corpului.
Cei mai mulți sunt internați la Spitalul Floreasca și din pacate situația lor nu s-a îmbunatățit deocamdata, a precizat ministrul.
La rândul lor, doctorii spun ca 15 pacienți sunt în stare extrem de grava, la terapie intensiva.
Și starea unor raniți de la Spitalul de Arși s-a înrautățit în ultimele ore.
Purtatorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stanculea, spune ca în aceste cazuri prognosticul este rezervat.
Starea critica poate sa dureze mult și înseamna ca pot deceda în orice moment, a precizat Stanculea.
El a mai spus ca una dintre persoanele ranite grav este în continuare neidentificata.
Referitor la operațiile de grefare a pielii, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși a spus ca medici chirurgi plasticieni vor decide, începând de luni, ce intervenții sunt necesare.
Sâmbătă, ora 22:00
Parchetul General a început urmărirea penala in rem, pentru omor calificat și distrugere calificata, în dosarul privind incendiul de la Clubul Colectiv.
Procurorii și polițiștii au facut astazi cercetări la fața locului și vor continua ancheta în zilele urmatoare. De asemenea, a fost ridicata unitatea de stocare a imaginilor de la camerele de luat vederi din local. Procurorul general, Tiberiu Nițu, a declarat ca Parchetul General a preluat dosarul datorita complexității acestuia.
Sâmbătă, ora 22:18
Ambasada României în Statele Unite ale Americii deschide, luni si marți, o Carte de condoleanțe la sediul sau din Washington ca urmare a tragediei produse în seara zilei de 30 octombrie, într-un club din București, a informat ambasada menționată, într-un comunicat remis sâmbătă seara AGERPRES.
Potrivit sursei citate, membrii ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai instituțiilor din SUA si publicul larg sunt invitați la sediul ambasadei pentru a semna în Cartea de condoleanțe.
Sâmbătă, ora 22:45
Trei dintre persoanele decedate în urma incendiului de aseară, din clubul colectiv, sunt în continuare neidentificate. Trupurile lor se afla la Institutul Național de Medicina Legala, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Banicioiu.
Raniții, 146 la numar, sunt internați în 13 spitale din București.
Zeci dintre ei se afla în stare grava, cu arsuri între 20 și 70 la suta din suprafața corpului
Cei care pot furniza sau au nevoie de informații pot suna la numerele de urgență 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.
Sâmbătă, ora 23:00
Sute de bucureșteni au mers sâmbătă seara la locul tragediei pentru a aprinde lumânări pentru cei ce si-au pierdut viata in incendiul de la clubul Colectiv.
Alții s-au mobilizat pe Facebook si vor sa se adune duminica in centrul Capitalei pentru a transmite autorităților un mesaj – ca nu este posibil ca oamenii sa iasa in oras sa se distreze si sa ajungă la spital sau chiar sa moara!
Organizatorii spun ca toți cei care doresc sa isi manifeste solidaritatea cu familiile îndoliate sunt așteptați la ora 17:00 in Piața Universității cu flori si lumânări.
Autori:
Mihaela Arion
Mircea Apostolescu
Vicentiu Andrei