Ce se întâmplă atunci când devii încrezător în viața sentimentală?
Articol de , 16 noiembrie 2015, 09:18
Atunci când cineva are o relație sănătoasă și celelalte aspecte ale vieții sale sunt influențate într-un mod pozitiv, în special atunci când vine vorba de încrederea în șine. De altfel, poți fi încrezător în viața amoroasă în mai multe feluri, indiferent de statutul acesteia.
Dacă ești singură, poți realiza că nu ai nevoie de o relație doar de dragul unei relații și că nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin. Dacă ești într-o relație serioasă vei vedea că împlinirea și stabilitatea pe care ți-o dă aceasta îți poate aduce beneficii și în plan profesional sau în orice acțiune pe care o desfășori, iar dacă ești într-o relație mai puțin serioasă sau încă nedefinită, poți învăța care îți sunt limitele și dorințele în această privință.
Oricare ar fi cazul, efectele faptului că ai mai multă încredere în ține sunt vizibile. Vei fi considerabil mai liniștită și mai fericită, îți vei putea defini ambițiile și condițiile pentru fericire și vei avea o idee mai clară cu privire la cum le poți materializa.
Această siguranță este ceva ce fiecare își construiește pentru el însuși, iar atunci când te simți încrezătoare în viața sentimentală începi să observi numeroase efecte bune ce rezultă din noua ta stare de spirit:
1. Nu te mai aranjezi pentru ceilalți
Fanul tău numărul 1 vei fi chiar tu. Atunci când te machiezi, când te îmbraci frumos sau când îți aranjezi părul o faci pentru că pur și simplu îți place de tine. Poate că partenerul tău te-a ajutat să te vezi într-o lumina nouă sau poate că pur și simplu ești fericită, dar important este că nu mai simți nevoia de a primi aprobarea tuturor, de a atrage privirile tipilor într-un bar sau pe stradă. Te simți bine pentru simplul motiv că îți place ce vezi în oglindă. Bineînțeles, există acea persoană specială din viață ta, pentru care te aranjezi din când în când pentru că vrei să îl impresionezi, dar acesta este unul din numeroasele lucruri distractive și plăcute într-o relație.
2. Nu îți este frică să contrazici sau să fii contrazisă
încrederea în tine se extinde dincolo de aspectul fizic și dorința de a fi plăcută tuturor nu îți va mai influența comportamentul. într-o relație serioasă știi că tu și partenerul tău vă respectați reciproc și că faptul că aveți păreri diferite nu este o dramă, așa că nu este nevoie să fii de acord cu el în orice privință, iar o dezbatere sau o discuție în contradictoriu poate fi chiar sănătoasă și educativă. Același raționament se aplică și pentru prieteni și familie. Iar dacă un partener cu care abia ai început să te vezi nu poate face față acestui tip de situație sau este complet refractar la opiniile tale și faptul că le exprimi, poate că nu este un om lângă care îți dorești să stai.
3. Nu te mai stresezi pentru lucrurile mărunte
îți vei permite în sfârșit să te relaxezi și să nu te mai agiti pentru faptul că ai pus un emoticon greșit în mesajul pe care i l-ai trimis partenerului mai devreme și nici nu vei mai simți nevoia să analizezi fiecare cuvânt din conversațiile voastre. Ştii foarte bine că aveți o relație matură care nu depinde de un SMS de noapte bună dat la timp sau de alte mici politețuri, așa că nu îți pierzi timpul gândindu-te la aceste lucruri.
4. Nu simți că trebuie să fii cu cineva
Nu trebuie să fii într-o relație de dragul unei relații, din comoditate, din frică de a rămâne singură sau pur și simplu din inerție. Motivul pentru care ai un partener este pentru că îți îmbunătățește viața, îți aduce lucruri frumoase și fericire și pentru că simți că nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin decât meriți sau decât îți dorești. Cred că cea mai mare și mai bună realizare pe care o poți avea este aceea că, în general, meriți relații stabile, sănătoase și pline de încredere și bucurie, și nu doar companie.
5. Ştii cât valorezi
Valoarea ta ca persoană nu este negociabilă sau variabilă și nu este loc în viața ta pentru persoane care te devalorizează, care te fac să te simți mai puțin merituoasă sau care nu sunt dispuse să depună efortul necesar pentru a construi o relație pe măsură cu ține. Atunci când ești încrezătoare în viață ta sentimentală poți spune „nu” pentru că meriți mai mult (dacă nu ai găsit deja ceea ce îți dorești).
Sursă: Bustle.com