Nutriţioniştii americani au efectuat un studiu pentru a afla ce alimente consumă persoanele slabe
Articol de Stefania Grigore, 18 noiembrie 2015, 13:03
Nutriţioniştii americani au ţinut să afle ce mănâncă la micul dejun, prânz şi cină persoanele care sunt slabe şi care nu ţin diete. Experţii de la Cornell Food and Brand Lab din cadrul Universităţii Cornell au monitorizat obiceiurile alimentare ale oamenilor slabi, pentru care îngrăşarea nu reprezintă un motiv de stres. Mai mulţi voluntari au completat un chestionar în care au scris ce mânâncă de obicei pe parcursul unei zile. Greutatea lor medie era de 61 kilograme, iar înălţimea de 1,68 m, 72% din voluntari fiind femei, au precizat autorii studiului.
Concluzia cercetătorilor a fost că aceste persoane îşi păstrează în mod firesc greutatea perfectă, fără efort, datorită dietei echilibrate şi sănătoase pe care o urmează. Astfel, micul dejun pe care îl consumă conţine fructe, lactate şi cereale. În plus, 31% din subiecţi mănâncă pâine, 31% preferă ouăle şi doar 26% beau şi o cafea. Prima masă a zilei este considerată foarte importantă.
Doar 4% din persoanele slabe spun că sar peste micul dejun. Gustările dintre mese se bazează pe fructe şi nuci. Băuturile răcoritoare sunt, de obicei, evitate, 35% din voluntari declarând că nu beau niciodată aşa ceva. Prânzul şi cina conţin, de regulă, legume şi carne de pui. Dintre subiecţii analizaţi, 63% consumă în fiecare zi la cină legume, 35% mănâncă la prânz o salată şi doar 7% sunt vegetarieni.