Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce au băut laptele distribuit la școală

Aproape 30 de elevi ai școlii „Elena Doamna” din Ploieşti au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău la şcoală. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe care au acordat primul ajutor copiilor. Mulți dintre ai au ajuns la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Prahova. Copiii au acuzat ameţeli, greaţă şi dureri abdominale.

16 dintre ei au fost preluaţi de SMURD, iar ceilalţi de Serviciul de Ambulanţă. Elevii le-au spus medicilor că s-au simţit rău după ce au băut laptele pe care-l primesc la școală.

Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Prahova vor ridica probe din alimente pentru a stabili dacă este vorba de toxiinfecţie alimentară.

Astăzi a fost prima zi în care, în unitatile din judeţul Prahova, s-au distribuit produsele din programul guvernamental ”Lapte şi corn”. Programul a debutat mai târziu pentru că autoritatea contractantă, Consiliul Judeţean Prahova, a început cu întârziere procedurile de achiziţie, iar acestea au fost contestate. Firma care a câştigat licitaţia pentru livrarea laptelui este aceeaşi care a asigurat laptele şi anii trecuţi în cadrul programului ”Lapte şi corn”.

Firma a avut probleme, fiind acuzată, în 2012, că este responsabilă pentru îmbolnăvirea cu stafilococ auriu a peste 60 de persoane, după ce au consumat laptele distribuit în şcoli.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.