Pompierii care au făcut verificări la Clubul Colectiv rămân în arest preventiv

Pompierii care au făcut verificări la Clubul Colectiv rămân în arest preventiv, au decis judecătorii Tribunalului Militar București. Cei doi angajați ai Inpectoratului pentru Situații de Urgență au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu.

Deși au fost în mai multe controale, ei i-au asigurat pe patronii clubului că nu există nicio neregulă din punctul de vedere al prevenirii incendiilor. Mai exact, procurorii susţin că, în perioada septembrie 2014 – primăvara anului 2015, George Matei şi Antonina Radu, în calitate de ofiţeri-inspectori în cadrul ISU Bucureşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL Bucureşti desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

Mai mult, George Matei şi Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI.

Decizia de astăzi a Tribunalului nu este definitivă.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.