Prințul Paul a fost reținut

Sursa foto: www.ziarulincomod.ro

Prințul Paul a fost reținut pentru 24 de ore, de procurorii DNA Brașov, în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale Băneasa.

În aceeași cauză, magistrații Curții de Apel Brașov au respins solicitarea de arest preventiv înaintată de procurorii DNA în cazul celor cinci persoane reținute luni. S-a stabilit măsura arestului la domiciliu pentru Remus Truică și Robert Roșu, respectiv control judiciar pentru Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

Potrivit procurorilor anticoruptie, aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional care a avut ca scop dobândirea averii revendicate ilegal de Prințul Paul, prin oferirea de bani sau bunuri reprezentanților instituțiilor care dețineau proprietățile respective.

„De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicați în activitatea infracțională și s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluției și realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat și găsind împreună soluțiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanență contactul cu persoana cumpărătoare de influență, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracțional”, se arată într-un comunicat trimis de DNA.

Statul român a fost prejudiciat, în acest caz, cu aproximativ 136 de milioane de euro .

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.