Situația din zona Eroilor rezolvată… la anul!

La sediul Inspectoratului pentru Situații  de Urgență  București – lfov a avut loc astăzi, o reuniune a Comitetului pentru Situații de Urgență București, convocată de Prefectul Capitalei, la cererea primarului interimar, Răzvan Sava. La sedință au participat și reprezentanți ai constructorului Magistralei a 5-a de metrou, firma Astaldi. Subiectul întâlnirii a fost situația din zona Eroilor.

Conform primarului interimar Răzvan Sava, constructorul a avansat termenul de 22 martie pentru punerea în siguranță a zonei Eroilor. Reprezentanții constructorului ar fi declarat că  sisteaza activitatea, pe timpul sărbătorilor, conform lui Sava.

Primarul interimar a declarat că termenul avansat de constructor este inacceptabil si că a cerut ca zona să  fie pusă în siguranță  până la data de 15 ianuarie. Edilul le-a mai cerut reprezentanților firmei Astaldi să lucreze și sâmbăta și duminică și pe perioada sărbătorilor.

eroilor 1

Deocamdată,  se așteaptă rezultatele unei expertize cu privire la soluțiile care ar trebui aplicate pentru consolidare. Nu se știe când vor veni aceste rezultate, deoarece experții  independenți așteaptă informații din teren, de la constructori.

În ceea ce privește consolidarea imobilelor afectate de accidentul din zona Eroilor, aceasta va fi făcută  pe cheltuiala constructorului, dar încă nu se știe când.

Așadar, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență  al Municipiului București, concluzia este clară: abia după 22 martie putem spera la normalizarea situației din zona Eroilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.