Şi totuşi…….Simona

Nu am vrut să scriu nici un rând până acum din ceea ce am văzut în meciul Simonei de azi dimineaţă cu Svetlana Kuzneţova. Am vrut să-mi cristalizez în memorie anumite secvenţe din partidă, să văd dacă alţii au văzut la rândul lor acelaşi meci ca şi mine. Nu……majoritatea au văzut altceva, pentru că nu au cum să înţeleagă trăirile unui jucător de tenis şi pentru că în mintea unora, Simona Halep nu este ceea ce pare să fie acum. Pentru mulţi din păcate Simona rămâne o jucătoare care a ajuns numărul 2 mondial doar printr-o conjunctură.
Este greu dacă nu aproape imposibil să comentezi jocul numărului doi mondial dacă nu ai ţinut niciodată în mână a rachetă de tenis, sau dacă nu ai văzut ce însemnă viaţa de zi cu zi a unui jucător profesionist de tenis.
Am citit în presa mai multe articole în care se spune că Simona a ratat cu nonşalanţă mingi decisive, că nu s-a concentrat în momentele cheie ale jocului, că nu a mai fost ofensivă şi multe alte lucruri despre care este foarte uşor să spui, dar fără să găseşti şi o explicaţie logică.
Nu doresc să fiu subiectiv, dar de ce dorim atât de mult de la Simona acum şi dacă se poate cât mai repede, de ce nu avem niciodată răbdare, de ce criticăm aspru un sportiv care îşi dă sufletul pe teren şi de ce nu observăm acest lucru ?
Simona deabia şi-a găsit antrenorul potrivit şi a jucat după a absenţă destul de lungă la Sydney, iar problemele medicale din păcate nu au părăsit-o în totalitate.
Ştie cineva că înainte de fiecare meci Simona foloseşte câţiva metri de bandaj special pentru a-şi înfăşura încheieturile şi gleznele de la picioare, câţi ştiu oare ce înseamnă să joci pe hard la temperaturi de peste 35 de grade zeci de pertide pe an ?
Bine, bine o să spună unii, dar Serena, Sharapova, Radwanska sau Woszniacki cum fac, de ce rezistă şi joacă de atâta timp ?Poate că au dreptate, dar dacă mă uit în urmă observ că şi aceste incredibile jucătoare au avut şi încă mai au probleme de sănătate. Simona nu a fost şi nu va fi singura care se va retrage şi în viitor de la turnee datorită problemelor medicale.
Eu zic să credem mai departe în puterea şi talentul Simonei Halep şi să o încurajăm pentru că urmează primul Grand Slam al anului, cel de la Australian Open !!!!!
FORŢA SIMO !!!!!!!!!!!!!!!!!……întotdeauna succesul la români a venit pe căi mai întortocheate……

PS.

Turneul de la Sydney s-a terminat, dar nimeni nu a spus că în concursul rezervat fetelor, nu a fost decât o partidă importantă, cea din semifinale dintre Simona şi câştigătoarea turneului Svetlana Kuzneţova, partidă care practic a salvat imaginea concursului de la antipozi prin valoarea celor două jucătoarea, dârzenia din teren şi prin spectacolul oferit.
Să nu uităm că rusoaica are la activ două turnee le Grand Slam, US Open şi Roland Garros.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.