Afla de ce este mai bine sa fii singura decat intr-o relatie mediocra!
Articol de , 18 ianuarie 2016, 09:32
Scopul tau in viata nu ar trebui sa fie gasirea unui partener, ci gasirea si mentinerea fericirii, iar acest lucru inseamna, in parte, un partener care sa contribuie la implinirea ta, nu unul care sa te tina pe loc.
Motivele pentru care relatia ta nu este cum ar trebui sau cum ti-ai dori sa fie sunt variate: nu se poarta asa cum ar trebui, nu este suficient de implicat sau de atent, te face sa te simti nesigura, neimportanta, nedorita si asa mai departe. Cauzele acestor comportamente sunt si ele variate, indiferent daca te iubeste sau nu: este distras, ocupat, asa e firea lui, este imatur, are multe pe cap si asa mai departe.
Toate aceste lucruri sunt detalii si la sfarsitul zilei nu conteaza. Ceea ce conteaza este ce rezultat ai obtinut dupa ce ai tras linie si ai facut un pas inapoi pentru a analiza imaginea de ansamblu, iar daca aceasta imagine nu este ceea ce iti doresti sa vezi, atunci poate ca ai fi mai fericita singura.
Iata cum expertii in relatii ne confirma ca exista foarte mult adevar in vorba aceea care spune ca este mai bine sa fii singur decat intr-o companie proasta:
1. Nu toate relatiile sunt la fel
Fiecare relatie este diferita si, indiferent de ceea ce spune societatea, prietenii, familia sau internetul, depinde de tine sa te gandesti daca este satisfacatoare sau nu si sa faci o alegere pentru bunastarea ta.
Faptul ca ai o persoana in viata ta nu inseamna ca este vorba despre iubire sau ca este sufletul tau pereche. Faptul ca negi realitatea si incerci sa iti spui ca va fi mai bine nu o va transforma intr-o realitate. De altfel, nici promisiunile din partea partenerului nu garanteaza fericirea in viata de cuplu.
2. Increderea si independenta sunt calitati pe care le cultivi singur
Este o mare dieferenta intre a fi singur si a te simti singur. In momentul in care intelegi acest lucru si ai timp sa iti explorezi independenta esti cu mult mai fericit si mai satisfacut de propria-ti companie. Felul in care te vezi pe tine insati si in care iti apreciezi valoarea nu depinde de nimeni altcineva, asa ca nu te baza niciodata pe altii sa te faca fericita, sa iti dea incredere sau sa iti ofere independenta. Toate aceste lucruri le faci cu mana ta si le pastrezi indiferent de statutul tau social, profesional sau amoros.
In plus, adevarul este ca independenta si acea incredere pe care o capeti sunt mai atragatoare decat ai crede si vei vedea ca vorba aceea care spune ca totul sta in atitudine nu este un cliseu.
3. Timpul petrecut intr-o relatie nepotrivita ar pute fi folosit pentru a gasi un partener mai bun
Daca nu te-a convins argumentul cu „este super sa fii singur” priveste lucrurile din urmatorul punct de vedere: cum vei putea sa gasesti un om cu adevarat potrivit pentru tine, cu care sa cultivi o relatie implinita, daca tu esti blocata intr-o relatie care te mentine neimplinita si care iti cere toata atentia si energia pe care le ai?
Este simplu: trebuie sa fii in locul potrivit, la momentul potrivit, dar si cu o atitudine potrivita ca sa gasesti ceea ce vrei. Viata nu se intampla pur si simplu, ci ne-o luam in maini si facem tot ceea ce putem cu ea ca sa ne atingem scopurile. Restul e poveste.
4. Ar putea fi distractiv sa cunosti alti oameni
Chiar daca nu iesi la intalniri prea frecvent, cate o experienta noua ici si colo nu poate sa fie rea. Iti poti largi cercurile de prieteni, ai mai mult timp pentru activitati ce iti doreai sa le faci sau pe care le descoperi din mers si cunosti tot felul de persoane noi si interesante. Acorda cate o sansa celor care ti se pare ca merita atentia ta si lasa-l pe tipul simpatic de la birou sa te scoata la o cafea ca niciodata nu stii ce o sa se intample. Iar daca intalnirea este dezastruoasa, macar o sa te amuzi povestindu-le prietenilor tai despre ea. Cert este ca inveti cate ceva din fiecare experienta asa ca nu fugi de nou doar pentru ca este nou.
5. Perioada cat esti singur iti va fi utila pentru a te gandi ce vrei si ce nu vrei de la o relatie
Probabil ca nu vrei ca viitorul tau partener sa fie ca fostul tau. Si atunci apare intrebarea: ce vrei? Vietile noastre sunt in continua schimbare, asa ca este normal sa ti se schimbe prioritatile, preferintele, dorintele si nevoile. Evoluezi, inveti si infrunti diferite probleme, acumuland din ce in ce mai multa experienta asa ca iti va fi din ce in ce mai usor sa iti dai seama ce trebuie sa iti ofere un partener ca sa te faca fericita.
6. Relatiile nu iti garanteaza fericirea
O relatie mediocra poate fi reteta perfecta pentru nefericire si chiar si o relatie excelenta te poate lasa rece atata timp cat nu esti multumit cu tine insuti si cu viata ta in general. Faptul ca ai cu cine sa mergi la film sau sa iei masa nu inseamna ca viata ta este completa sau buna. Tu esti singura persoana care isi poate construi o viata fericita si, in mod suprinzator, vei observa ca cel mai bun moment pentru a-ti face ordine in ganduri si a te decide ce inseamna fericirea pentru tine este atunci cand esti singur.
Sursa: Huffingtonpost.com