Comemorare a victimelor Holocaustului, la Sala Eliad!

Foto: cultural.bzi.ro

Centru Cultural Casa Artelor Sector 3 (CCCA) și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR-EW), organizează miercuri, 27 ianuarie, ora 18:00, la Sala Eliad , din cadrul CCCA (București, Bd. Mircea Vodă nr.5) un eveniment de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocasutului.

Evenimentul va debuta cu un spectacol de teatru, INTERFATA 3, produs de Asociația dramAcum și CINETic al UNATC I.L. Caragiale, bazat pe compoziție muzicală de avangardă, inovație tehnologică și teatru documentar ce descoperă laturi deseori ascunse ale trecutului recent și ale prezentului României pentru a le aduce în dezbatere. Pentru construcția spectacolului au fost realizate interviuri cu supraviețuitori romi și evrei ai Holocaustului și alți reprezentanți ai unor categorii discriminate în România de-a lungul timpului.

Spectacolul este conceput de Alexandru Berceanu, dramaturgia este semnată de Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu, muzica este compusă de Cătălin Crețu și Grigore Burloiu, iar tehnologiile din cadrul spectacolului sunt operate de George Rotaru și Dan Olteanu.
Seara va continua cu vernisajul Expoziției de picture intitulată ”Memoria Holocaustului”, cuprinzând o selecție din lucrările Taberei multianuale de artă ”Cum a fost posibil?”, proiect inițiat în România de către INSHR – EW, în parteneriat cu pictorița Sarah Einik (Israel) și în colaborare cu Muzeul Yad Vashem (Ierusalim).

Istoricul de artă Valentina Iancu va familiariza publicul cu reflectarea viziunii personale şi a interpretărilor subiective ale Holocaustului, fiecare lucrare fiind realiză după un amplu proces de documentare.
Conceptul Serilor Eliad este semnat de regizoarea Alice Barb, iar coordonatorul programului este Bela Krizbai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.