ANPC solicită primăriilor din Capitală revizuirea contractelor de deszăpezire

Protecţia Consumatorilor a „uitat” de promisiunile făcute bucureştenilor şi de angajamentul conform căruia firmele de deszăpezire vor avea de suferit dacă nu îşi fac bine treaba… despre termenele promise nici nu mai vorbim…

Bucureștiul nu a fost curățat de zăpadă așa cum ar fi trebuit.
Aceasta este concluzia Autoritații Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care a verificat săptămâna aceasta bulevardele, străzile si trotuarele din Capitală.

Chiar dacă deszăpezirea a lăsat de dorit, operatorii economici nu pot fi sancţionați, deşi ANPC declara saptamana trecută că dacă nu curăță orașul de zăpada societățile de deszăpezire vor fi amendate.

ANPC solicită însă primariilor de sector revizuirea contractelor de deszăpezire pentru a eficientiza această acțiune în Capitală.

Potrivit directorului general al Autoritații, Paul Anghel, acestea nu conțin prevederi care să protejeze cetațenii.

Acesta a declarat pentru București fm că în urma analizării contractelor încheiate între societățile de salubrizare și primării a rezultat că acestea nu cuprind prevederi din care să reiasă că deszăpezirea trebuie făcută astfel încât să nu pună în pericol viața și sănătatea cetățenilor.

Ulterior întocmirii documentelor încheiate ieri, în urma verificărilor, se vor transmite adrese către primăriile de sector pentru luarea măsurilor necesare în acest sens, a mai declarat oficialul ANPC.

Dragu a mai adăugat că în acest moment nu pot fi sancționați operatorii economici atâta timp cât ei au contracte încheiate cu primăriile.

Directorului general, Paul Anghel, a mai spus că ANPC nu poate interveni în relațiile comerciale dintre doi operatori economici, respectiv între firmele de salubrizare și primărie, dar solicită primăriilor revizuirea contractelor de deszăpezire. Întrebat dacă aceste contracte sunt în dezavantajul cetățeanului, reprezentantul ANPC a răspuns că nu poate spune că nu sunt în avantajul consumatorului dar conțin anumite hibe de care uzitează operatorii economici care sunt în momentul de față responsabili cu deszăpezirea.

Verificările au avut loc în urma sesizărilor cetățenilor, nemulțumiți de modul în care s-a făcut deszapezirea în Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.