Licențiat în țuică
Articol de , 12 martie 2016, 19:15
Târg de produse culinare secuiești – pe strada Arthur Verona din centrul Capitalei.
Bucureștenii găsesc aici renumitele kurtos kolacs, gulaș la ceaun, plăcinte tradiționale cu smântână și cașcaval, dar și diferite sortimente de palincă.
Unul dintre producători, Kovacs Elek din Harghita, spune că a urmat doi ani de facultate în Ungaria pentru a se familiariza cu tot ceea ce ține de această băutură din categoria „spirtoaselor”.
El povestește că întotdeauna încearcă să găsească un echilibru între tărie și aromă, pentru ca ambele să fie puse în valoare.
Licoarea e limpede, iar gustul – fin.
Culoarea vine fie din procesul de maturare, când palinca e lăsată să stea pe anumite fructe, fie de la esența butoiului în care e depozitată.
Kovacs Elek spune că are ambiția să se întreacă anul acesta cu alți producători din țară, în cadrul a ceea ce se va numi, probabil, „primul campionat național de palincă”.
Târgul cu produse culinare secuiești este deschis pe strada Arthur Verona nr. 14-15 și poate fi vizitat mâine între orele 10 și 18.
Intrarea este liberă.
Sursa: Ovidiu Moldovan