UPDATE: TVR are Consiliu de Administratie!

UPDATE2: Sedinta plenului Parlamentului a fost suspendata, pentru lipsa de cvorum. O noua sedinta a fost convocata maine dimineata, la ora 10.30, atunci urmand sa aiba loc votul secret cu bile pentru validarea Presedintelui-Director General.

UPDATE1: Membrii CA al TVR s-au reunit în prima şedinţă după validarea de către plenul Parlamentului şi au decis desemnarea lui George Orbean drept PDG al instituţiei. George Orbean a fost consilierul fostului preşedintelui TVR Stelian Tănase şi manager de proiect la Digi 24 şi a fost propus în CA de către Guvern. Pentru numirea lui Orbean in functia de PDG au votat 7 membri, in timp ce pentru Irina Radu – 6.

George Orbean a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, avizul este unul consultativ.

Decizia finală aparţine plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şedinţa de plen a Parlamentului în care trebuia votat preşedintele-director general al TVR a fost suspendată astazi din lipsă de cvorum, la apelul nominal răspunzând doar 263 de parlamentari.

Plenul Parlamentului a fost covocat, maine, la ora 10:30 pentru a-l valida pe preşedintele-director general al TVR.

Parlamentul a validat Consiliul de Administratie al TVR, prin vot secret cu bile. Din totalul de 542 de parlamentari au fost prezenti 342, votand pentru lista comuna a membrilor CA 312 si impotriva – 12.

Consiliul de Administratie al TVR este alcatuit, in urma propunerilor partidelor, Guvernului si Presedintiei, din urmatorii membrii titulari: Irina Radu, Doina Gradea Alfred Bulai, Ionica Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Gabriel Giurgiu, George Orbean, Christel Topescu.
Membri supleanti care au primit votul parlamentului sunt: Elena Anca Dindirica, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romascanu, Adriana – Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas -Peter Istvan, Savu Catalin Catana, Gheorghe Balasoiu, Andrea-Julika Ghita, Cornel Mihalache, Luminita Velciu, Ana Maria Sandu, supleant.

Votul din plenul reunit a fost marcat si de un scandal – UDMR a parasit sala, deranjat de faptul ca in CA al TVR a fost propusa jurnalista Oana Stanciulescu, care este acuzata de promovarea legionarilor.

Deputatul Aurel Vainer a luat cuvantul si a declarat ca nu este de acord cu nominalizarea lui Stanciulescu in Consiliul de Administratie al TVR, aratand ca va vota impotriva. El a precizat ca nu poate fi de acord ca in CA al TVR „sa functioneze un membru cu viziuni de acest fel. Ma opun nominalizarii si voi vota impotriva”, a precizat Vainer.

Ulterior au luat cuvantul senatoarea Cristiana Anghel si senatorul PNL Puiu Hasotti in apararea acesteia.
Hasotti a explicat ca Stanciulescu nu a adus laude unor personalitati din Miscarea Legionara, iar Anghel a sustinut ca jurnalista nu poate fi acuzata de antisemitism.

Toti membrii propusi au primit in aceasta dimineata aviz favorabil din partea comisiilor reunite de cultura.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.